Size daha iyi hizmet verebilmek için çerezleri kullanıyoruz.
Verilerinizin nasıl korunduğunu görmek ve detaylı bilgi edinmek için sayfanın altındaki kişisel verilerin korunması politikamızı inceleyebilirsiniz.
Üzgünüz, Sonuç Bulunmadı
Mine Söğüt
Mine Söğüt
Gazeteci ve yazar Mine Söğüt 1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Liseyi Kadıköy Kız Lisesi’nde, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuyan Söğüt 1989 yılında mezun olup, aynı bölümde yüksek lisans yaptı.
1990’da gazeteciliğe başlayan Söğüt, İnsan Hakları Servisi'nde muhabirlik yaptı. Çalıştığı gazetenin kapanmasının ardından Yeni Yüzyıl gazetesinde ve Tempo dergisinde çalıştı. 1993’te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği bir yarışmada mansiyon ödül aldı. 1996-2000 arasında “Haberci” adındaki televizyon belgeselinin metin yazarlığını yaptı ve Öküz dergisinde yazdığı yazılar ile daha geniş bir çevre tarafından tanındı. Sonrasında gazeteciliği bırakarak Cihangir Postası adlı yerel bir gazetenin gönüllü editörlüğünü yaptı.
2000 yılında “Adalet Cimcoz: Bir Yaşam Öyküsü Denemesi” adında bir biyografi kitabı yazan Söğüt ardından ilk romanı “Beş Sevim Apartmanı” ile okuyucuyla buluştu. 2006’da Pınar Kür'le yaptığı "Aşkın Sonu Cinayettir" adlı söyleşi kitabı yayımlanan Söğüt 2007’de "Şahbaz'ın Harikulade Yılı 1979" kitabını okuyucusunun beğenisine sundu. 2011’de “Deli Kadın Hikayeleri” isimli öykü kitabı 2019 yılında ise “Gergedan” yayımlandı.
Kendisini itiraz ettiği için yazan biri olarak tanımlayan Mine Söğüt 7 Mayıs 2013'ten beri Cumhuriyet gazetesinde köşe yazısı yazıyor.
Tür: Roman, biyografi, öykü
Öne çıkan eserleri: Gergedan, Deli Kadın Hikayeleri, Şahbaz'ın Harikulâde Yılı 1979, Kırmızı Zaman
Bir alıntı: “Bırak birbirlerini öldürsünler. Bırak bebekleri terk etsinler. İsmi Kader olan kızlar bırak şefkatten yoksun, bir yerlerde kendi hallerinde büyüsünler.
Hayatın anlamının bu karmaşada gizli olabileceğini hiç düşündün mü? belki yaşam, sadece kötülük yol alsın diye vardır. Senin sandığın gibi iyiliği yüceltmek için değildir bunca şey. Kötülüğünde kıymetli bir şey olabileceğini hiç düşünmedin mi? Onun da ilerlemek için bir yola ihtiyacı olabileceğini? Ve bir gün bir yere varabileceğini?”
Tüm Kitapları Göster
Giriş Yap
Yeni Hesap Oluştur