https://tamadres.com/media/magefan_blog/anthony-burgess-kitaplari2.jpg

Anthony Burgess

Anthony Burgess
Ekleme Tarihi: Ocak 13, 2021

Anthony Burgess Kimdir?

 

1917 yılında İngiltere’de dünyaya gelen ve John Burgess Wilson adıyla da bilinen yazar Anthony Burgess, 1937-1940 yılları arasında Manchester Üniversitesinde İngiliz edebiyatı ve ses bilim eğitimi aldı. 1940-1946 yılları arasında İngiliz ordusunda görev yapan yazar Burgess bir süre de Birmingham Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı ve bir ortaokulda öğretmenlik yaptı.

 

1954-1959 yılları arasında Malaya ve Bornea’da çalıştığı dönemde konusu Maleya’da geçen üç roman yazdı. 1959 yılında 42 yaşında olan yazara, ameliyat edilemeyecek bir beyin tümörü tanısı koyuldu ve bir yıldan daha az ömrü kaldığı söylendi. Karısının geçimini sağlamayı hedefleyen Anthony Burgess, 12 ay içinde beş-altı roman yazdıktan sonra teşhisin yanlış olduğunu öğrendi. Tüm hızıyla yazmaya devam eden yazar 50’den fazla eser ortaya koydu. Anthony Burgess en iyi kitabı ve onu büyük üne kavuşturan kitabı 1962 yılında yazdığı Otomatik Portakal adlı romanı oldu. Hâlen çok satan listesinde yer alan Otomatik Portakal kitabı, 1971 yılında sinemaya da uyarlandı. Anthony Burgess en iyi kitapları arasında Time for a Tiger, Beds in the East, Otomatk Portakal yer alıyor. Doktor Hastalandı kitabı da günümüzde okurlar tarafından severek okunmaya devam ediyor.

 

1993 yılında akciğer kanseri nedeniyle yaşamını kaybeden Anthony Burgess, çağdaş İngiliz edebiyatının en verimli yazarlarında biri olarak anılıyor. Tarihi roman, felsefi roman, korku edebiyatı türlerinde eserler kaleme alan yazar Anthony Burgess kitapları çok satanlar listesinde yer almaya devam ediyor.

 

Anthony Burgess Eserleri

 

Otomatik Portakal

Doktor Hastalandı

Bir Elin Sesi Var

Aba Abba

Deptford’taki Ölü Adam

İstekli Tohum

Mozart ve Deyyuslar

Dünyevi Güçler

 

Anthony Burgess Bir Alıntı

 

‘’ Seçme hakkına sahip olmayan kişi kişiliğini yitirmiş demektir. ‘’

 

Tüm Kitapları Göster

Anthony Burgess Kitapları


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş