Size daha iyi hizmet verebilmek için çerezleri kullanıyoruz.
Verilerinizin nasıl korunduğunu görmek ve detaylı bilgi edinmek için sayfanın altındaki kişisel verilerin korunması politikamızı inceleyebilirsiniz.
Üzgünüz, Sonuç Bulunmadı
Kolay ve Pratik Ev Yapımı Dondurmalar (Ciltli)
24 Saat İçinde Kargoda
279 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!
Kategoriler
Bütün büyük buluşlar gibi dondurma da önce Doğuda keşfedildi ve seyyahlar tarafından Batıya aktarıldı. Şimdi yaz kış hepimizin günlük hayatının bir parçası. Endüstriyel ölçekte yapılan üretimle dört mevsim çok ucuza serinleyebiliyoruz. Ama şimdi unutmuş olsak da, evde yapılan dondurmanın tadı her zaman daha leziz olmuştur.
Osmanlı zamanında Uludağ gibi belli dağların zirvelerinde çok derin kar kuyuları kazılır, kışın yağan karlar bu derin kar kuyularına doldurularak sıkıştırılır ve üzerleri kapatılarak hava ve güneşle teması engellenirdi.Kar kuyularındaki karların bir kısmı yaza doğru buza dönüşmüş olurdu. Bu kar ve buzlarla enfes tatlılar yapılırdı.
Osmanlıca yazılı ilk dondurma tarifleri Ali Eşref Dede’nin 1856 tarihli Yemek Risalesi’nde süt dondurması ve süzme aşure dondurması tarifleridir.İşte yazarlarımız küçük dondurma makinelerinde kolayca yapılabilecek tariflerle bu geleneği yeniden canlandırmayı hedefliyorlar.
- Ürün Kodu: A.149691
- Yazar:
- Yayınevi: Alfa Yayınları
- Barkod: 9786051068961
- Cilt Durumu: Ciltli
- Kağıt Türü: Kuşe
- Kapak Türü: Sert Kapak
- Türü: Renkli
- Yayın Dili: Türkçe
- Sayfa Sayısı: 180
- Basım Tarihi: Temmuz 2015
- Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
- Son Basım Tarihi: Temmuz 2015
- Ebat: 24 X 18,5
- Twitter: https://twitter.com/alfakitap
- Facebook: https://www.facebook.com/alfakitap
- Instagram: https://instagram.com/alfakitap
- Yayın Yönetmeni: Mustafa Küpüşoğlu
- Grafiker: Elif Çepikkurt
- Sayfa Tasarımı: Yavuz Karakaş
Giriş Yap
Yeni Hesap Oluştur