Bugün 211 kisi bu ürünü görüntüledi

Kitap-lık Dergisi Sayı 182

1. Hamur
Kapak: Karton
9,50 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 11,88 ₺
Stokta Yok

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Puanınız

Tanpınar’ın dört yazısı daha gün ışığına çıktı.

Yapı Kredi Yayınları’nın iki aylık edebiyat dergisi Kitap-lık’ın yeni sayısında Tanpınar’ın bugüne kadar kitaplarına girmemiş dört yazısı daha gün ışığına çıktı.
Nil Sakman ile Asuman Susam’ın yazılarından oluşan kapak konusu “Kadının Yazınsal Yönelimleri” Fatma Aliye’den Cahit Uçuk’a kadın yazarlarımızın öne çıkan özelliklerini ortaya koyan bir dosya. Yazınımızın son yüzyılındaki “kadın eli” bu yazılarda anlatılıyor.

Bu sayının birlikte okunduğunda anlamlı bir bütün oluşturan üç başlığı var: Biri Ekrem Işın’ın fragmanları “Cumhuriyet Mitolojileri”, biri Selçuk Orhan ile Mehmet Erte’nin POT görüşmesi “Çöp Aydın”, bir diğeri ise Tanpınar’ın “Bir Alış Veriş Münasebetile” (1931) başlıklı yazısı. Düşünce dozu yüksek metinler her biri. 
Saime Göksu ve Edward Timms ile Nâzım Hikmet, Tuğrul Tanyol ile Gelecek Günlerin Şarabı ve Cevdet Karal ile Cesedi Nereye Gömelim üstüne yapılmış söyleşilerden oluşan Şiirsel sayfaları da öne çıkan bölümlerden.

Mehmet Rifat, Hüseyin Ferhad, Osman Çakmakçı, Gürsel Korat, Mehmet Yaşın, Engin Soysal, Berkan M. Şimşek yazıları; Adnan Özyalçıner, Nazlı Karabıyıkoğlu, İpek Nil öyküleri; Metin Celâl, Cevdet Karal, Efe Murad, Süleyman Unutmaz, Berke Büyükkucak şiirleri ile Kitap-lık her mevsim iyi edebiyatın izinde.

  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 176
  • Basım Tarihi: Kasım 2015
  • Son Basım Tarihi: Kasım 2015
  • Ebat: 19,7 X 26

Okurlarımız Bunları da Beğendi