Bugün 220 kisi bu ürünü görüntüledi

Türk’ün Hizmetçisi

1. Hamur
Kapak: Karton
81,00 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 135,00 ₺

24 Saat İçinde Kargoda

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Puanınız

Roni Margulies hayatı boyunca iğneyi de çuvaldızı da kendine batırmış, bir şeyleri izah etmeye çabalamış, çokça sinirlenmiş, ama ısrarla yazmayı ve anlatmayı sürdürmüş bir “öteki”. Türk’ün Hizmetçisi / Türkiye’de Azınlık Olmak kitabı yine yanlış anlaşılacak ama Roni Margulies buna artık hiç sinirlenmeyecek!
“Bu yazılarda anlatılan bazı olayların, olaylara gösterilen tepkilerin, söylenen sözlerin üzerinden epey zaman geçti, ama hiçbiri ‘eski’ değil, hepsi ‘güncel’; hepsi bugün tekrarlanabilir, tekrarlanıyor. Irkçılığın güncelliği, kalıcılığı bazen, evet, iç karartıcı olabiliyor, ama gösterilmesi gereken tepkinin susmamak, göz yummamak, hep ses çıkarmak, hep itiraz etmek olması gerektiğine inanıyorum. İnsanların değişebileceğine, dünyanın değiştirilebileceğine inandığım için.”
“C.H. Fırkası’ndanım, çünkü bu fırka bugüne kadar yaptıkları ile esasen efendi olan Türk milletine mevkiini iade etti. Benim fikrim, kanaatim şudur ki, dost da düşman da bilsin ki bu memleketin efendisi Türktür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o da hizmetçi olmaktır, köle olmaktır.”
Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt
18 Eylül 1930

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 224
  • Basım Tarihi: Kasım 2020
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Kasım 2020

Yazarın Diğer Kitapları
Okurlarımız Bunları da Beğendi