Bugün 220 kisi bu ürünü görüntüledi

Türkiye’de Vergi Yükü

1. Hamur
Kapak: Karton
144,00 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 160,00 ₺

3 İş Günü İçinde Kargoda

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

Puanınız

İçindekiler

Tablo  Listesi
Grafik Listesi
Kısaltmalar Listesi
Bölüm 1: Vergi Yüküne İlişkin Teorik Çerçeve
Bölüm 2: Türkiye’de Vergi Yükünün İl Bazlı Analizi
Bölüm 3: Türkiye’de Vergi Yükünün Bölgesel Düzeyde Analizi
Sonuç
Kaynakça
Ekler
 
Önsöz

“Türkiye’de Vergi Yükü: İller Bazında ve Bölgesel Düzeyde Analiz” adlı bu kitabın hazırlanma amacı, maliye literatüründe yoğun bir şekilde çalışılmış vergi yükü konusuna farklı bir açıdan yaklaşarak Türkiye için 81 ilin ve 7 coğrafi bölgenin 2004-2014 dönemi kapsamında vergi yükünün sunulması ve değerlendirilmesi ve vergi yükü çalışmalarında daha önce yer verilmemiş il düzeyinde analizin yapılarak değerlendirilmesi ile alana katkıda bulunmaktır.
Kitap bölümden oluşmakta olup birinci bölümde vergi yüküne ilişkin teorik çerçeve özetlenerek sunulmaktadır. İkinci bölümde Türkiye için 81 ilin bazı vergi istatistikleri ile tarafımca hesaplanan vergi yükü verileri sunularak değerlendirilmektedir. Kitabın üçüncü bölümünde Türkiye’nin coğrafi bölgeleri kapsamında vergi yükleri ele alınarak analiz edilmektedir.
Hayatım boyunca her alanda bana destek olan, bu günlere ulaşmamda en büyük pay sahibi olan ve haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğim kıymetli annem Naciye BEŞEL ve saygıdeğer babam Alaattin BEŞEL’e bu vesile ile sonsuz minnet ve şükran duygularımı sunuyorum. Varlıklarına her zaman minnettar olduğum canım kardeşlerim Ceyhun BEŞEL, Ceyda ve Emre MORGÜL’e manevi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kitabın hazırlanması esnasında kıymetli vakitlerinden alarak yeterince ilgilenemediğim oğlum ALİ ve kızım İCLAL’e sonsuz sevgilerimi sunuyorum.
Çalışmanın fikir anlamında olgunlaşmasında ve gelişmesinde destek olan değerli Hocam Prof. Dr. Temel GÜRDAL’a ve gerek bu çalışma boyunca gerekse akademik hayatımın her aşamasında yardımcı ve destek olan değerli Hocam Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN’a teşekkürlerimi sunuyorum.
Akademik hayatta bilgisi, tecrübesi ve yol göstericiliği ile her zaman şahsıma en büyük desteği veren, değerli ağabeyim ve Hocam Doç. Dr. Fatih
YARDIMCIOĞLU’na en içten teşekkürlerimi sunarım.
Kitabın hazırlanması esnasında çeşitli biçimlerde emeği geçen Hüseyin İSKENDER ağabeyime, mesai arkadaşlarım Arş. Gör. Tunç İNCE, Arş. Gör. Uğur UYĞUN ve Arş. Gör. Veysel İNAL’a, öğrencim Mirkan TUNÇ’a teşekkür ederim.
Kitabın okuyan herkese yararlı olmasını ümit ederim. Kitap ile ilgili öneri, dilek ve eleştirilerinizi aşağıdaki e-mail adresi yoluyla iletebilirsiniz.
E-Mail: [email protected]
Dr. Furkan BEŞEL
Kasım 2017

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 220
  • Basım Tarihi: Nisan 2018
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Nisan 2018
  • Ebat: 16 X 24

Okurlarımız Bunları da Beğendi