Bugün 220 kisi bu ürünü görüntüledi

Tüm Boyutlarıyla Uluslararası Vergilendirme

180,00 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 200,00 ₺

2 İş Günü İçinde Kargoda

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

Puanınız


Kitapta ilk olarak transfer fiyatlandırması kavramı, transfer fiyatlandırmasının önemi ve amaçları ile transfer fiyatlandırması kurallarının gelişimi açıklanmış ve sonraki bölümde emsallere uygunluk prensibine yer verilmiş. Emsallere uygunluk prensibinin tarihi gelişimi, White Paper ve BALRM uygulaması, global formüle göre dağıtım yaklaşımı, maliyet paylaşım düzenlemeleri ve emsallere uygun fiyatın tespitinde kullanılan yöntemler ve bu yöntemlerin uygulamasına ilişkin yapılacak analizler bu bölümde detaylı bir şekilde açıklanmış.

Peşin fiyatlandırma anlaşmalarına ilişkin bölümde, bu anlaşmaların önemi, APA'ların tarihsel gelişimi, APA'ların avantaj ve dezavantajları, çok taraflı APA'lar ile bazı ülkelerin APA düzenlemeleri ve süreçlerine ilişkin bilgilere yer verilmiş.

Matrah aşındırması ve kar aktarımı ile ilgili dördüncü bölümünde ise, ikametgah ve kaynak ülke vergilendirme ilkeleri genel olarak açıklanmış, model vergi anlaşmasının hangi ilke kapsamında düzenlendiğinin tarihçesine yer verilmiş. Bu bölümde ayrıca ABD'de ÇUŞ'ların vergilendirilmesinin önemi, evsiz (bazı kaynaklarda devletsiz gelir olarak adlandırılmaktadır) gelir sorunun giderilmesinde emsallere uygunluk prensibinin kullanımı, vergi cennetleri, vergi planlamasının ÇUŞ'ların organizasyon yapısına etkisi, vergilendirmenin doğrudan sermaye yatırımları üzerine etkisi, matrah aşındırması ve kar aktarımı ve ÇUŞ'ların vergilendirilmesine ilişkin reform önerileri gibi konularda açıklamalarda bulunulmuş.

Gümrük vergileri ve transfer fiyatlandırılması başlıklı son bölümde gümrük kıymeti kavramı ve gelişimi, ilişkili taraf işlemlerinin gümrük kıymetinin tespitinde kullanılan yöntemler ile OECD rehberinde yer alan yöntemler karşılaştırılarak açıklandıktan sonra transfer fiyatlandırması ile gümrük kıymeti arasındaki bağlantıya yer verilmiş. Bunun dışında dış ticaretten alınan vergilerin transfer fiyatlarına etkisi, gümrük kıymetinin transfer fiyatlandırması nedeniyle düzeltilmesi işlemleri ve bazı ülkelerdeki gümrük kıymeti ile transfer fiyatlandırma uygulamalarının neden olduğu düzeltme işlemleri açıklanan diğer konu başlıklarıdır.

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 528
  • Basım Tarihi: Nisan 2018
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Nisan 2018
  • Ebat: 16 X 24

Okurlarımız Bunları da Beğendi