Bugün 212 kisi bu ürünü görüntüledi

Lojistik Faaliyetlerde Maliyetleme

1. Hamur
Kapak: Karton
220,50 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 245,00 ₺
Stokta Yok

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Puanınız

Lojistik kavramının önemi günümüzde her geçen gün daha da artmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelere bakıldığında bu ülkelerdeki lojistik hizmek sektörünün birçok ana dalda kullanıldığı gözlenmektedir. Bununla birlikte çoğu işletmede lojistik faaliyetlerin işletmelere ne kadar iş yükü getirdiği ve maliyet yüklediği de çoğu kez tam olarak hesaplanamamaktadır.

Lojistik faaliyetlere ilişkin maliyetler, işletmelerin gerek üretim öncesi, gerek üretim esnasında ve gerekse de üretim sonrası aşamalarda yapılmakta olan ve gün geçtikçe de önemli bir maliyet kalemi olmaya başlayan bir hizmet alanı olma özelliğini ve önemini korumaktadır. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna ürünlerin, neredeyse aynı fiyata satılma olanağı oluşmaktadır. Bu nedenle işletmeler lojistik faaliyetler ile pazarda rakiplerine kıyasla rekabet avantajı ve farklılık yaratabilme fırsatlarına da sahip olabilmektedirler.

Çok uzun zamandan beri lojistik maliyetlerin ölçülmesi, yönetilmesi ve karlılık analizlerinde geleneksel maliyet muhasebesi prosedürleri kullanılmaktadır. Fakat son yıllarda yaşanan gelişmeler, geleneksel maliyet muhasebesi uygulamalarının işletme yöneticileri tarafından sorgulanmasını da beraberinde getirmiştir. Çözüm, geleneksel maliyet muhasebesi uygulamaları terk etmek değil, gelişmeleri yakından izleyerek işletmecilik uygulamalarına sokmaktır.

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 184
  • Basım Tarihi: Ocak 2011
  • Son Basım Tarihi: Ocak 2011
  • Ebat: 16,5 X 23,5

Yazarın Diğer Kitapları
Okurlarımız Bunları da Beğendi