Bugün 22 kisi bu ürünü görüntüledi

Bir Kavramın Anatomisi - Sosyal Kimlik

1. Hamur
Kapak: Karton
75,00 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 125,00 ₺

24 Saat İçinde Kargoda

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

Puanınız

Sosyal kimlik olmadan insan dünyası olmaz, insanlar birbirleriyle tutarlı ve anlamlı bir şekilde ilişki kuramazlardı.
 
Pierre Bourdieu, ırkçılık, aile sosyolojisi, etnik kimlik konularında kitapları bulunan, Sheffield Üniversitesi profesörlerinden Richard Jenkins, kimliğin bireysel ve kolektif yapısını analitik bir çerçevede ele alıyor.
 
Günlük yaşamdaki kimlik deneyimini keşfetmek için Mead, Goffman ve Barth gibi önemli sosyal kuramcıların eserlerini kullanan Jenkins, bedenlenme, kategorileştirme ve hudutlar, kimliklerin kurumsallaştırılması, kimlik ve modernlik başlıklarında zihinleri açan bir tartışma sunuyor. Anahtar bir kavram olan sosyal kimliği anlamak isteyen herkesin okuması gereken bir kitap.

 

“İnsan dünyası, başkalarının kim olduğunu bilmenin yolları ve biraz da kim olduğumuz anlayışı olmadan hayal edilemez. Diğer primatların aksine, kokuya ya da sözsüz şeylere güvenmediğimiz için, bir yabancıyla tanıştığımızda ilk yaptığımız şeylerden biri onun kimliğini tespit etmeye teşebbüs etmektir. Güvendiğimiz bilgilerin içinde simgeler, giyim, dil, sorulara verilen cevaplar vardır. Ama bu konuda her zaman başarılı değiliz: ‘yanlış kimlik tespiti’ halk masallarının ve edebiyatın temel unsuru olan yaygın bir deneyimdir.”

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 280
  • Basım Tarihi: Ağustos 2016
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Ağustos 2016

Okurlarımız Bunları da Beğendi