Bugün 22 kisi bu ürünü görüntüledi

Bir Kavramın Anatomisi - Cinsellik

1. Hamur
Kapak: Karton
72,00 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 120,00 ₺

24 Saat İçinde Kargoda

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

Puanınız

Cinsellik, cinsiyet ve cinsel yaşamla ilgili en son tartışmalar için kapsamlı bir giriş kitabı niteliğinde olan Bir Kavramın Anatomisi – Cinsellik, cinselliğin tarihsel olarak şekillendirilmesi, kimlik politikaları, köktenciliğin yükselişi, AIDS’in toplumsal etkisi, yeni genetik biliminin etkisi, “küresel seks”, queer teori, “seks savaşları”, değerler, yeni cinsellik şekilleri gibi konularla ilgili önemli  tartışmaları kapsıyor.
 
Küresel akımlar, neo-liberalizm, yeni karşıtlık biçimleri, kozmopolitlik ve seks turizmi konularına da geniş yer ayrılan çalışmada, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve Queer politikaları, cinselliğin düzenlenmesi ve kontrolüyle ilgili konularla iktidar ve hegemonyanın farklı boyutlarının kesişimi hakkında devam eden tartışmalar da yer alıyor.
 
Londra South Bank Üniversitesi sosyoloji profesörü Jeffrey Weeks’in, cinselliğimizi düşünmenin, yaşamımızı düşünmek olduğunu bilenler için titizlikle hazırladığı inceleme, cinsellikte “normal” olanın egemen anlayışlarla belirlendiği açığa çıktıktan sonra, “çoklu” cinselliklerin mümkün olduğu günümüz dünyasında, cinselliği tarihsel, toplumsal, kültürel ve bireysel olarak düşünmek isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap.


“Geçmişte cinsellikten bahsedebilecek kişiler kesin bir şekilde belirlenmişti: kiliseler, devletler, doktorlar, muhtemelen şairler ve romancılar. Oysa bugün hepimiz, küreselleşen medya, tartışma programları, diziler, belgeseller, sohbet odaları, sosyal ağlar, bloglar sayesinde konunun uzmanı olduğumuzu iddia edebiliriz, kendimize göre haklı da sayılırız. Öte yandan, ne kadar uzmanlaşırsak, karşımıza çıkan zorluklar da o kadar büyür.”
-Jeffrey Weeks

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 225
  • Basım Tarihi: Ağustos 2016
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Ağustos 2016

Okurlarımız Bunları da Beğendi