https://tamadres.com/media/magefan_blog/sonbaharda_okunmas_gereken_kitaplar2.jpg

Sonbaharın Ruhunu Yaşamak İsteyenlerin Okuması Tavsiye Edilen Kitaplar

Merve Kekeve
Ekleme Tarihi: Ekim 15, 2021



Aşkın, hüznün, hayal kırıklığının, umudun, hasretin ve pek çok duygunun en derinlerde hissedildiği bir mevsimdir sonbahar. İnişli çıkışlı ruh halimiz gibi sonbahar mevsiminde de bir yandan yağmur yağar, bir yandan güneş açar. Dökülen yapraklara, içilmeyi beklenen sıcacık kahvenize, camları ıslatan yağmur damlalarına eşlik edecek ve sonbahar mevsimine en çok yakışacak kitapları bu yazımızda topladık. İşte kitapseverlerin sonbahar mevsiminin keyfini doyasıya çıkarmalarına yardımcı olacak kitaplar;

Yaprak Dökümü

Reşat Nuri Güntekin’in 2006 – 2010 yılları arasında televizyon dizisine uyarlanan eseri Yaprak Dökümü, bir ailenin trajedik olaylarla sınanmasını konu alıyor. Kitabı okuduğunuzda kararların bir aileyi nasıl parçaladığına tanık olacaksınız. Ancak gerçek bir aileyse kararlar sonunda asla yalnız başına kalınmadığı okurlara aktarılıyor. Tıpkı sonbaharda yavaş yavaş yaprak döken bir ağaca benzeyen Ali Rıza Efendi ve ailesinin yaşamına bu sonbaharda misafir olabilirsiniz. Zamansız kitaplar arasında yer alan Yaprak Dökümü kitabı, Türk edebiyatının en değerli eserlerinden biri olarak kütüphanenizde yerini almalıdır.

Çavdar Tarlasında Çocuklar

Jerome David Salinger’in kaleme aldığı Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabı, iç burkan detaylara yer verirken bir yandan da son derece keyiflidir. New Yorklu bir ailenin ergenlik çağında olan oğlu Holden Caulfield’in yetişkin dünyasına dair arayışlarını konu alan kitap, çocuğun Noel öncesinde başına gelenleri anlatıyor.

Yayımlandığı günden günümüze kadar değerini kaybetmeden gelen Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabı, sonbahar mevsiminde bir solukta okuyacağınız kitaplar arasındadır.

Eylül

Sonbahar kitapları denildiğinde akla ilk gelen eserlerden biri de, Mehmet Rauf’un Eylül kitabıdır. Eylül kitabının konusu, evli bir kadın olan Suat ile Necip’in imkânsız aşkıdır. Aşk, sadakat ve evlilik üçgeninde Suat, Necip ve Süreyya’nın ruhsal çözümlemeleri yapılmıştır.

Mekânlar ve mevsimler de bu romanda birer karaktere dönüşmüştür. Mehmet Rauf bu eseri aracılığıyla kadın – erkek ilişkileri, sadakat, aşk üzerine düşünmenizi sağlıyor.


Sonuncu Sonbahar

Roman türüne yıllarını vermiş yazarlardan biri olan Pınar Kür’ün en sevilen romanlarından biri. Bir Cinayet Romanı kitabının devamı niteliğinden olan Sonuncu Sonbahar, polisiye türünün en başarılı örneklerinden biri olmasıyla birlikte okurlar tarafından çok beğenilmiştir.

Kurgu ve gerçekliğin büyük bir ustalıkla örüldüğü Pınar Kür romanı Sonuncu Sonbahar, sonbahar mevsiminde soluksuz okuyacağınız kitaplar arasında yer alır.

Biraz Yağmur Kimseyi İncitmez

Kemal Sayar’ın Biraz Yağmur Kimseyi İncitmez kitabı sadece adıyla değil, içeriğiyle de sonbahar mevsiminin ruhunu hissetmenize yardımcı olacak. Ben, birey, öteki gibi kavramları ustalıkla okura aktaran kitap, karşılaşmalar olgusunu temel almıştır. Biraz Yağmur Kimseyi İncitmez kitabı sayesinde kendinizle, dünyayla, ötekilerle kurduğunuz ilişkileri gözden geçireceksiniz. Üstelik bu ilişkileri gözden geçirmenize edebiyatının büyülü anlatımı eşlik edecektir.

Vişne Bahçesi

Anton Çehov’un kaleme aldığı Vişne Bahçesi eserinde, 19. yüzyıl sonlarını yaşayan Rusya’nın siyasi, toplumsal ve ekonomik değişimleri konu alınmıştır. Vişne Bahçesi kitabının konusu, çiftlik sahibi olan aristokrat bir ailenin sanayi devriminde Rusya’da yaşanan değişikliklerle yüzleşememesi sonucunda yaşadığı dramdır. Doğal ve yalın anlatımıyla sonbahar ve kahve keyfinizi tamamlayacaktır.

İmkânsızın Şarkısı

Haruki Murakami’nin en sevilen kitaplarından biri olan İmkânsızın Şarkısı, her ne kadar toplumsal olayları anlatıyor gibi görünse de bir aşk üçgenini konu alıyor. Bir kadın, iki erkekten oluşan arkadaş grubunun birbirleriyle olan ilişkilerinin nasıl çıkmazlarla savaştığını, geçmişle bugünün kopmayan bağını, ilk aşkın yarattığı tarifsiz duyguyu etkili bir biçimde aktaran kitap, biraz depresif bir hava estirerek sonbahar hüznünüze eşlik edecektir.

‘’ Hoş geldin sonbahar, geçmişin korkularından ve eskilerden kurtulmanın, yenilere yer açmanın mevsimi… ‘’ – Paulo Coelho


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş