https://tamadres.com/media/magefan_blog/Seyahata_kmadan_nce_Yap_lmas_Gerekenler_-_Keyifli_Seyahat_pu_lar_2.png

Seyahate Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler – Keyifli Seyahat İpuçları

fedev fedev
Ekleme Tarihi: Eylül 22, 2021

İş ya da tatil, hangi amaçla olursa olsun, yeni yerler görmek, keşfetmek ve yeni kültürleri tanımak oldukça keyiflidir. Sorunsuz ve keyifli bir seyahat deneyimi için seyahat öncesinde birtakım hazırlıkların yapılması gerekir. Seyahate çıkmadan önce birtakım hazırlıklar yaparak olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmanın önüne geçebilirsiniz.

Küçük Bir Araştırma

Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz bölgeye dair küçük bir araştırma yapmak, sizi pek çok olumsuz durumdan kurtarabilir. Seyahat edeceğiniz yerin kültürünü, yemeklerini, para birimini, gezilecek yerlerini araştırarak size uygun olup olmadığını teyit edebilirsiniz. Ayrıca seyahat öncesinde gezi kitapları okuyabilirsiniz. Konaklama için bir rehber arıyorsanız, son zamanların en popüler seyahat kitaplarından olan, Butik Oteller’i okuyabilirsiniz. İzmir’den İstanbul’a, Mardin’den Kapadokya’ya, Konya’dan Eceabat’a… Türkiye’nin her yer noktasını adım adım keşfetmenize yardımcı olacak bu kitap sadece otel rehberiniz değil, her alanda ufkunuzu genişletecek bir kitaptır.

Bavul Hazırlama

Bavul hazırlarken öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta, gideceğiniz yerin hava durumudur. Öncesinde yapacağınız küçük bir araştırma, doğru eşyalar götürmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca seyahat ederken yanınıza çok fazla eşya ve kıyafet almamaya özen gösterin.

Yolculuk Esnasında Sıkılanlardan Mısınız?

Kendi aracınızla seyahat etmiyorsanız değerlendirmeniz gereken bol bol vaktiniz olacaktır. Uçak rötar yaptığında, toplu taşıma araçlarında bu vaktinizi en verimli şekilde değerlendirebilirsiniz. Gideceğiniz yeri konu alan gezi kitaplarıyla yolculuğunuzu renklendirebilirsiniz. Böylelikle hem boş zamanınızı kaliteli bir şekilde değerlendirmiş olursunuz hem de gideceğiniz yer dair pek çok yeni bilgi öğrenmiş olursunuz. Ayrıca müzik dinlemek, film izlemek, yazı yazmak yolculuğun daha keyifli geçmesi için yapılacak aktivitelerdendir.

Kişisel Güvenlik Tedbirleri

En önemli ve en dikkat edilmesi gereken konuların başında güvenlik tedbirleri gelmektedir. Seyahate çıkmadan önce mutlaka kan grubunuzun, acil durumlarda ulaşılabilecek birinin iletişim bilgilerinin yazılı olduğu bir kağıt hazırlamalısınız ve bu kağıdı seyahat boyunca yanınızdan ayırmamalısınız.

Son Kontroller

Eğer ki uzun bir seyahate çıkıyorsanız geri döndüğünüzde sürprizlerle karşılaşmamak adına birtakım önlemler almanız gerekir. Özellikle evinizi temizleyip gittiğiniz seyahatten dönünce temiz evle karşılaşmak sizi oldukça mutlu edecektir. Böylece seyahat yorgunluğuyla temizlik yapmanıza gerek kalmayacaktır. Elektrik sistemleri, buzdolabındaki yiyecekler, evcil hayvanınız için birtakım önlemler almanız gerekebilir. Böylece seyahate çıktığınızda gözünüz arkada kalmaz.

En İyi Seyahat Dostunuz, Navigasyon

Hiç bilmediğiniz bir yeri kaybola kaybola keşfetmek keyifli olabilir ancak vaktiniz kısıtlıysa ve planlı gezmek istiyorsanız navigasyondan yardım almalısınız. Gittiğiniz yeri daha iyi keşfetmek ve keşfederken zamandan tasarruf sağlamak için navigasyon kurtarıcınız olacaktır. Navigasyon uygulamaları sayesinde daha keyifli bir seyahat geçirebilirsiniz.

Yurt Dışı Seyahatler İçin Vize İşlemleri

Yurt dışına seyahat edenlerin en zorlandıkları adımlardan biri de vize işlemleridir. Vize talep eden bir ülkeye seyahat etmeyi düşünüyorsanız bu adımı en sona bırakmamanız önerilmektedir. Vize talebinizin reddedilmesi durumda tüm tatil planınız suya düşer. Ayrıca bazı ülkeler vize işlemleri konusunda oldukça titiz davranmaktadır. Vize isteyen bir ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız, her ihtimale karşı, öncelikle vize işlemlerini halletmeniz gerekir.

Sağlığınız, Önceliğiniz Olmalı

Seyahat esnasında hastalanarak yataklara düşmek, en korkulan durumlardan biridir. Seyahatte yaşanabilecek herhangi sağlık problemine karşı, mide şişkinliğinden soğuk algınlığına farklı ilaçlardan oluşan sağlık kiti bulundurmalısınız. Ayrıca gideceğiniz ülkeye bağlı olarak değişmekle birlikte bazı ülkelere giderken yapılması gereken aşılar vardır. Sağlığınız her şeyden önde tutarak bu tedbirlere uymanız önerilir.

İnternete Bağlanabilen Bir Cihaz

Seyahat esnasında en çok ihtiyacınız olacak şeylerden biri de internettir. İnternete bağlanabilen bir cihaz, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. İnternete bağlanan cihaz sayesinde yolunuzu kolaylıkla bulabilir, online işlemlerinizi halledebilir ve hatta işinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Telefonunuzun şarjının bitme ihtimaline karşı internete bağlanma özelliği olan farklı bir telefon, tablet gibi cihazları da yanınızda bulundurabilirsiniz.

Hırsızlık Olayları Karşı Tedbir

Turistlerin yoğun olduğu bölgelerde hırsızlık olayları sıklıkla yaşanıyor. Bu olumsuz durumla karşı karşıya kalmamak için bazı tedbirler almanız gerekir. Nakit paralarınızı tek bir yerde tutmak yerine farklı ceplerinize ve çantalarına paylaştırabilirsiniz. Gideceğiniz yerde böyle olayların yaşanıp yaşanmadığı hakkında araştırma yapabilirsiniz, ayrıca yaşanıyorsa hangi bölgede yaşandığını öğrenerek gerekli tedbirleri alabilirsiniz.

Nakit Para Meselesi

Gittiğiniz yeri keşfetmeye çıktığınız zaman yanınıza çok fazla nakit para almayınız. Nakit paralarınızın bir kısmını otelde, kilitli dolabın içerisinde saklayabilirsiniz. Böylece hırsızlık gibi olumsuz durumlarla karşılaştığınızda paranızın hepsini çaldırmamış olursunuz.

Bu gibi detaylara dikkat ederek seyahatinizi planlarsanız daha keyifli ve eğlenceli bir seyahat gerçekleştirmiş olursunuz. Sorunsuz bir seyahat gerçekleştirmenin yolu, gerekli tedbirleri almaktan geçer.


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş

Üye Ol

Etiketler: