https://tamadres.com/media/magefan_blog/o_ne_cikan-min.png

Okunması Gereken En İyi Psikoloji Kitapları

duygu colak
Ekleme Tarihi: Temmuz 18, 2021

Yüzyıllardır insan davranışlarını ve zihnini inceleyen bilim dalı psikoloji, günümüzde oldukça dikkat çekici bir hale gelmiştir. Üzerine yapılan çalışmaların dışında, pek çok dizi, filme ve kitaba konu olmuştur. Psikolojiye ilgi duyan, kendi benliğini keşfetmek isteyen, insan davranışlarının ve düşüncelerinin temeline inerek sağlıklı ilişkiler kurmak isteyen kişilerin mutlaka okuması gereken en iyi psikoloji kitaplarını derledik. Birbirinden farklı ve ilginç konulara değinen psikoloji kitapları:


Bilinçaltı – Sigmund Freud

Freud, bu kitabıyla hastalar üzerinde nasıl çalıştığını ve kendi kuramı hakkında birtakım bilgileri aktarıyor. Freud’un kitaplarıyla hiç tanışmamış olanlar varsa, bu kitabı kesinlikle öneririz. Bilinçaltının ne olduğunu, bilinçaltındaki duyguların nasıl yok edileceği gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz bu kitap, Freud’un çalışmalarında yer aldığı vakalardan oluşmuştur.


Psikanalitik kuramının kurucusu olan Freud, Bilinçaltı kitabı sayesinde kuramı tüm dünyaya tanıtıyor ve kuram hakkında çeşitli bilgilere yer veriyor.



İnsan ve Davranışı – Doğan Cüceloğlu

Psikoloji denildiğinde akla gelen isimlerden olan Doğan Cüceloğlu’nun İnsan ve Davranışı kitabı, kitaplığınızda yer edinmesi gereken kitaplar arasındadır. Ders niteliğinde olan bu kitapta kullanılan terimler ve anlatım oldukça bilimseldir. Sadece psikoloji dalına ilgi duyan kişiler için değil akademik eğitim gören öğrenciler için de değerli bir kitaptır.


Modern psikolojinin temel kavramlarının anlatıldığı bu kitabın hazırlanmasında akademisyenlerin de katkısı vardır. İnsan psikolojinin ne olduğuna, nasıl anlaşılacağına, nasıl inceleneceğine dair pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulabilirsiniz. Psikoloji alanında kendine geliştirmek isteyen kişiler için harika bir kaynak.


İletişim Çatışmaları ve Empati – Üstün Dökmen

Başta çocukların eğitimde faydalı olacak kişilerarası iletişimle ilgili bilgilere yer veren kitap ayrıca aile içerisinde, iş ortamında veya herhangi bir ortamda oluşan iletişim çatışmalarına çözüm olacak niteliktedir. Geleneksel kültüre ve bugünkü yaşam biçimine yeni bir bakış açısıyla bakılarak ortaya bir iddia atılmış ve bu atılan iddianın test edilmesi için edebiyata ve sanata ait kültür ürünleri psikolojik açıdan incelenmiştir.


Psikolojiye, sanat ve edebiyata ilgi duyarken farklı açılardan yaklaşmak isteyenler için değişik bilgiler sunuyor.



Sofie’nin Dünyası – Jostein Gaarder

Psikoloji kitapları denildiğinde akla gelen ilk kitaplar arasında yer alan Sofie’nin Dünyası, 15. yaş gününe hazırlanırken posta kutusunda “Kimsin?” yazılı notu bulan Sofie’yi anlatıyor. Jostein Gaarder ise, bu soru üzerinden yola çıkarak tüm felsefe tarihinde sorulmuş soruları ve cevapları roman kurgusu içerisinde anlatmıştır. Oldukça sürükleyici nitelikte olan bu roman, hem psikoloji hem de felsefi yönüyle dikkat çekmiştir.





Bir Psikiyatristin Gizli Defteri – Gary Small, Gigi Vorgan

Gerçek hayattaki psikolojik hastaları konu alan Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, Dr. Small’ın meslek hayatında edindiği tecrübelerden oluşuyor. Daha önce hiç duymadığınız psikolojik hastalıkları duyacaksınız, o kişilerin ilginç hikâyelerine tanıklık edeceksiniz.


Oldukça akıcı bir dille yazılmış olan kitabı bitirdiğinizde ise, sağlığınız için şükredeceksiniz.




Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş