https://tamadres.com/media/magefan_blog/gulserenbudayicioglu.png

Masumlar Apartmanı Dizisine Hayat Veren Yazar

Gülseren Budayıcıoğlu Gülseren Budayıcıoğlu
Ekleme Tarihi: Haziran 13, 2021

Yazdığı kitaplar ve kitaplardan uyarlanan dizilerle son dönemlerde gündemde olan isim, Gülseren Budayıcıoğlu. Türk Edebiyatı romanına farklı bir soluk getiren yazarın yazdığı kitaplara değinmeden önce yaşamına yakından tanıklık etmek gerekir.

1947 yılında Ankara’da doğan Budayıcıoğlu, başarılı bir eğitim hayatı sonucunda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır. Üniversiteyi bitirmesinin ardından öğretim üyesi olarak kariyerine devam etmiştir ancak bir süre sonra tercihini doktorluktan yana yapmıştır. Serbest hekim olarak 23 yıl çalıştıktan sonra, hayalini gerçekleştirip Türkiye’nin ilk ve tek psikiyatri merkezi olan Özel Madalyon Psikiyatri Merkezi’ni kurmuştur. Ülkemizdeki her kesimin başvurduğu bu merkez, bugün ellerden düşmeyen kitapların yaratılmasındaki en büyük faktördür.


Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları Hangi Dizilere Uyarlandı?

Hayata Dön kitabı, Özcan Deniz ve Aslı Enver’in başrolü paylaştığı İstanbullu Gelin dizisine; Camdaki Kız, Burcu Biricik ve Feyyaz Şerifoğlu’nun yer aldığı kitapla aynı adı taşıyan Camdaki Kız dizisine; Madalyonun İçi kitabı ise, Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı dizisine uyarlanmıştır.

 

Madalyonun İçi

2004 yılında yayımlanan kitap, dizi uyarlamalarıyla birlikte bu yıl oldukça popüler bir hale geldi. Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu’nun hayat verdiği ve gerçek hikâyelerin aktarıldığı bu kitabı bitirmeden elinizden bırakamayacaksınız. Kitaptan uyarlanan iki dizi var: İçinizdeki temizlik yapma isteğini tetikleyecek Masumlar Apartmanı ve pek çok acının sığdığı bir dizi, Kırmızı Oda.

Oldukça sevilen ve beğenilen isimlerin hayat verdiği Masumlar Apartmanı adlı dizi, son zamanlarda kitaplardan uyarlanan dizilerle adından sıklıkla bahsettiren Gülseren Budayıcıoğlu’na ait. Dizi, Beyoğlu’nda, bir dairesi boş olan aile apartmanında geçiyor. Obsesif tutumlara sahip olan ve evde tüm gün temizlik yapan Safiye ve Gülben, dışarıyla bağlantı kurmalarını sağlayan erkek kardeşleri Han. Ayrıca evde hasta bir baba ve liseye giden kız kardeş yaşıyor. Han bir kaza sonucunda İnci ile tanışıyor ve tesadüftür ki ertesi gün İnci, dedesi ve kardeşi ile o apartmana taşınıyor. Yaşanan bu tesadüf bazılarını oldukça mutlu ederken bazıları için kâbusa dönüyor. Üstün oyunculuk yetenekleri sayesinde kusursuz işler çıkartan oyuncular, rollerin hakkını fazlasıyla veriyor.

Madalyonun İçi kitabından uyarlanan bir diğer dizi ise, psikiyatr seanslarına gelen kişilerin hayatlarının anlatıldığı Kırmızı Oda. Gülseren Budayıcıoğlu’nu canlandıran Binnur Kaya, komedi dışında ağır dram rolünde seyirciyle buluştu. Pek çok farklı hikâyeye değinilen dizide en çok sevilen ve konuşulan Alya ve Meliha’nın hayatları oldu. Sevildiği kadar eleştiren bir kesme sahip olan diziyi izlerken gerçek hayattan alınmış olsa da uyarlama olduğunu unutmamak gerekiyor.

 


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş