https://tamadres.com/media/magefan_blog/k_rtasiye_al_veri_i_yapacak_velilerin_dikkat_etmesi_gereken_p_f_noktalar_1.png

Kırtasiye Alışverişi Yapacak Velilerin Dikkat Etmesi Gereken Püf Noktalar

fedev fedev
Ekleme Tarihi: Eylül 16, 2021

Okulların açılma zamanının yaklaşmasıyla velileri, kırtasiye alışverişi telaşı sardı. Kırtasiye ürünleri, okul ihtiyaç listesinde yer alırken aynı zamanda çocukların okula daha kolay adapte olmasına ve okulu sevmesine yardımcı oluyor. Bu yüzden kırtasiye alışverişi yaparken çocuğunuzun ilgi duyduğu karakterlerin, renklerin, kahramanların olduğu ürünlere yönelebilirsiniz.

Öncelikle kırtasiye alışverişi yapmadan önce ihtiyaç listesi çıkarmanız, alışverişi daha hızlı sürede tamamlamanız ve hangi ürünlere ihtiyacınız olduğunu ayırt etmeniz açısından oldukça önemli bir işlemdir. Kırtasiye ihtiyaç listenizde yer alan ürünleri alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat ederek başta çocuğunuzun sağlığının sonra ise ekonominizin olumsuz etkilenmesinin önüne geçebilirsiniz.

İşte Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kırtasiye alışverişi yaparken öncelikle çocuğunuzun sağlığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Kanserojen içerik barındırmayan, kaliteli ve sağlam malzemelerden yapılmış araç ve gereçleri tercih etmelisiniz. Çocuğunuzun göz sağlığını da olumsuz etkilemeyecek defterler ve kalemler, kırtasiye alışverişinin olmazsa olmazlarıdır.
  • Özellikle okula yeni başlayacak okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için kırtasiye alışverişi yaparken ürünlerin batma, yaralanma gibi olumsuz durumlara yol açmayacak şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Yumuşak ve kıvrımlı ürünlere yönelerek olumsuz durumlarla karşılaşma riskini azaltabilirsiniz.
  • Çocukların kalem, silgi, kalemtıraş gibi ürünleri kaybedeceği, kıracağı göz önünde bulundurularak birden fazla almakta fayda var. Ayrıca kalem, silgi ya da kalemtıraş gibi kırtasiye ürünlerinin yedekli alınması, çocukların kalemsiz ya da silgisiz kalmasını engeller.
  • Boya kalemleri, resim defteri, boya malzemeleri gibi ürünler için resim öğretmeninin yönlendirmeleri dikkat alınmalıdır. Resim ya da sınıf öğretmeni tarafından yapılacak yönlendirme sonucunda derse ve konuya en uygun boya malzemelerini satın alabilirsiniz.
  • Çocuklara çanta ve beslenme çantası alırken de dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Özellikle çocuğun beden yapısına uygun ve kolay taşıyabileceği seçeneklere yönelmelisiniz. Ayrıca çanta alışverişi yaparken kullanışlı olmasını da göz önünde bulundurmanız gerekir.


Kırtasiye malzemeleri, okul kıyafetleri, beslenme ürünleri satın alırken nitelik bakımında dikkatli olmak ve çocuğun ihtiyaçlarına göre hareket etmek gerekir. İhtiyacınız olan tüm kırtasiye ürünlerine kırtasiye kategorimizden ulaşabilirsiniz.


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş