https://tamadres.com/media/magefan_blog/tenten-cizgi-roman.jpg

En Sevilen Çizgi Roman Karakteri: Tenten

Merve Kekeve
Ekleme Tarihi: Aralık 22, 2023

En sevilen çizgi roman karakterlerinden biri olan Tenten, ilk defa 10 Ocak 1929 yılında yayımlanmıştır. Eserlerinde Herge takma adını kullanan Fransız çizer Georges Remi tarafından yaratılan Tenten, maceralarına bir gazetenin çocuk köşesinde başlar. Tenten serisinin orijinal ismi ise Les Aventures de Tintin’dir. 


Tenten hakkında kısa bilgiler verdikten sonra çizgi roman tutkunlarını oldukça mutlu edecek bir haberden bahsedelim:
Tenten Ciltli ve Kutulu Set, satışa açıldı. Tenten’in tüm maceralarını içeren bu set, 8 kitaptan oluşuyor. Tüm dünyada bilinen ve zevkle okunan bu macera serisi; heyecan, mizah ve ince ayrıntılarla dolu sayfalarında okurlarına dünyayı dolaştırıyor. 


Tenten – 8 Kitap Takım (Ciltli – Kutulu) satın almak için
hemen tıklayınız. %37 indirim ve hızlı kargo avantajı sizi bekliyor. Bu muhteşem fırsatı kaçırmayın!





Tenten ve Maceraları


Herge (Georges Remi), 1929 yılından 1983 yılına kadar -vefat edene kadar- 24 farklı hikâyeyle Tenten’in Maceraları serisini oluşturmuştur. Avrupa’da çizgi romanın ilk temsilcilerinden biri olan Herge, Tenten’e serinin her hikâyesinde farklı ülkeleri gezdirdi. Hatta Tenten, Herge tarafından yaratılan hayalî ülkelerde yaşadığı maceralarıyla okurları bambaşka diyarlara götürdü. 


Tenten kitapları; sürükleyici olmasının yanı sıra macera, bilim kurgu, dram, polisiye ve mizah gibi farklı türleri de bir araya getiren heterojen yapıdadır. Tenten, ilk olarak bir gazete köşesinde siyah beyaz yayımlanmış ve ardından Herge tarafından renklendirilmiştir. Herge’nin renkleri, karakterleri ve güçlü çizgileri pek çok çizeri etkileyerek onlara ilham olmuştur. 1930 yılından itibaren ciltlenip kitap haline getiren Tenten serisi, 80’den fazla dile çevrilerek dünya genelinde 250 milyondan fazla satmıştır. 


Tenten çizgi film ve sinema uyarlamalarıyla büyük ses getirmiştir. Aynı zamanda müzikal olarak da sergilenen Tenten’in Maceraları, bilgisayar oyunlarına da konu olmuştur. Büyük küçük her yaştan okurun gönlünde taht kuran Tenten serisinin kitaplarına yakından bakalım.


Tenten Kitapları


Yirminci yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlüleri ve en sevilenleri arasında yer alan Tenten’in Maceraları, tüm dünyada bilinen macera dizisidir. Belçikalı bir gazeteci olan Tenten, köpeği Milu ile birlikte çıktığı her tehlikeli serüvende kahramanca işlere imza atar. Dünyanın her yerine, hayalî ülkeler ve hatta Ay’a bile gider. Düştüğü tehlikeli durumlardan ise onu kurtaran; zekâsı ve şansıdır. 


Tenten – Cilt 1 kitabı; serinin iki kitabını bir araya getiriyor: Tenten Sovyetlerde ve Tenten Kongo’da. Tenten serisinin farklı kitaplarında Tenten’e icatlarıyla Profesör Turnösol, alaycı ve kaba kişiliğiyle Kaptan Haddok ve sakar dedektifler Dupond ve Dupont eşlik ediyor.


Gerçek veya kurgusal bir mekânda muhteşem ayrıntılarla anlatılan maceralar, Herge’nin olağanüstü çizimleriyle birleşerek okurlara bir çizgi romandan daha fazlasını sunuyor.


Tenten; sevimli yüzü ve saçındaki buklesiyle serüvenden serüvene koşan, yaptığı hatalardan ders çıkaran ve hayat kurtaran genç bir araştırmacı gazetecidir. Tenten’in köpeği, en sadık dostu, Milu’dur. Tenten ile gittikleri her yerde pek çok maceraya karışmış ve başı bir sürü belaya girmiştir. Ancak ne kadar başları belaya girerse girsin, hep birbirlerini kurtarmışlardır. 


Tüm Tenten kitaplarına ulaşmak için
buraya tıklayabilirsiniz. %45’e varan indirimlerle Tenten kitaplarına sahip olabilir ve hızlı kargo avantajımızla da kitaplarınıza kısa sürede kavuşarak Tenten ile maceradan maceraya koşabilirsiniz.


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş