https://tamadres.com/media/magefan_blog/_ocuklara_hayvan_ve_do_a_sevgisi_kazand_ran_kitaplar.jpg

Çocuklara Doğa ve Hayvan Sevgisi Kazandırırken Yardım Alabileceğiniz Kitaplar

fedev fedev
Ekleme Tarihi: Ekim 04, 2021


4 Ekim Hayvanları Koruma Günü… Can dostlarımız olan hayvanları korumak bizim en asli görevlerimizden. Hatta bu görevi çocuklarımıza aşamalı ve hayvan sevgisini onlara da kazandırmalıyız. Hayvan sevgisinin çocukların gelişimindeki yeri yadsınamayacak kadar önemlidir. Hayvanlarla sevgi bağı kuran çocukların sosyal becerileri daha çok gelişiyor ve empati kurma becerileri daha kuvvetlidir. Hayvanlarla düzenli olarak ilişki içerisinde olan çocukların merhamet duygusu oldukça gelişmiştir. Ayrıca hayvan sevgisi kazanmış bir çocuk, gezegendeki tüm canlıları da sevme kapasitesine sahiptir.

Alışkanlık kazanmak için en uygun zaman çocukluktur. Çocuklarınıza doğa ve hayvan sevgisini aşılamak istiyorsanız, algılayabileceği en küçük yaştan itibaren kitaplarla, oyunlarla, etkinliklerle bu sevgiyi kazandırabilirsiniz. Çocuklara çevreyi koruma, doğaya sahip çıkma, hayvanları sevme gibi pek çok bilincin kazandırılmasında toplum olarak görevliyiz. Bu amacın gerçekleşmesinde kitapların rolü oldukça büyüktür. Türk ve dünya edebiyatında hayvanları konu alarak büyük küçük herkesin okuması gereken kitaplar vardır.  Eğlenceli ve bir o kadar eğitici kitaplarla çocuklara hayvan ve doğa sevgisi kazandırmak artık mümkün. Listemizdeki kitaplar size bu konuda yardımcı olacaktır.

Bulut Kuş

Hayvanların hayatlarıyla ilgili seçim yapma hakkını ve özgürlük arayışını yorumlayan şiirsel nitelikli bir kitaptır. Çocukların ve yetişkinlerin okuması gereken kitaplar arasında gösterilen Bulut Kuş, düşlerini yitiren bir papağanın düşlerine giden yolu bulma çabasını konu alıyor.

Ağaçlarımıza Ne Oldu? Bulut ve Selis Haykırdı

Doğanın yok oluşuna dikkat çeken bu kitabı okuyan çocuklar; yeşilin, doğanın, ağaçların önemini daha iyi kavrayacaktır.

Bisküvi Kutusundaki Martı

Bir martının hayatını kurtarmak için çabalayan çocuğun yetişkinlerin dünyasına bakışını ve kendi iç dünyasındaki salınımları konu alan Bisküvi Kutusundaki Martı, 8 yaş üzerindeki tüm çocuklar için öneriliyor. Martının gökyüzündeki arkadaşlarına kavuşup kavuşamayacağını merak ediyorsanız vakit kaybetmeden kitabı okumalısınız.

Soso’nun Kompost Kitabı

Kalan yemeklerin ya da tüketilmeyen besinlerin evde nasıl değerlendirileceği ve doğanın kendisini yenilemesi üzerine eğitici önerilerde bulunan Soso’nun Kompost Kitabı, çocuklara geri dönüşüm bilincini aşılıyor. Çocukların doğayı sevmesine yardımcı olacak kitapların arasında yer alırken çocuğunuzun da en çok seveceği kitaplardan olmaya aday.

Yaşam Ağacı

Çocuklara doğa sevgisi aşılayacak kitaplar arasında en çok sevilenlerden olan Yaşam Ağacı, ekolojik dengenin bozulmaması için canlıların yaşam alanlarının korunması gerektiğini vurguluyor. Böylece çocuklara çevre bilincini ve farkındalığını aşılayan kitap, çevreyle olan bağlarını da kuvvetlendiriyor.

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi

Yavru bir martı ve kedi arasındaki inanılmaz sevgiyi ve dostluğu konu alan bu kitap, çocuklar kadar yetişkinlerin de keyifle okuyacağı kitaplar arasındadır. Birbirinden farklı ve bambaşka yaşam alanlarına sahip olan iki hayvanın bir arada yaşayarak birbirlerini sevmesinin ve sahiplenmesinin öyküsüdür.

Bu kitaplar aracılığıyla çocuklara hayvan sevgisi, doğa bilinci kazandırabilirsiniz. Daha sevgi doldu ve duyarlı bir nesil için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekir. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nün amacı; gezegende insanlar dışında farklı canlılarında olduğu ve onların yaşam alanını müdahale etmemek, yaşam hakkına saygı duymak konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalık sadece 4 Ekim günüyle sınırlı kalmamalı, yılın her günü 4 Ekim gibi hayvanlara karşı sevgi dolu ve saygılı olmalıyız.


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş