https://tamadres.com/media/magefan_blog/_ocuk_kitaplar_nda_sonbahar_esintisi2.jpg

Çocuk Kitaplarında Sonbahar Esintisi

Merve Kekeve
Ekleme Tarihi: Ekim 25, 2021



Yaz, yerini sonbahara bıraktı ve havalar soğumaya başladı. Ağaçların sararan yapraklarını döktüğü sonbahar mevsimini konu edinen çocuk kitapları aracılığıyla çocuğunuza mevsimlere bağlı olarak iklimi, doğada ve havada meydana gelen değişimleri kısacası mevsimlerin hayata etkisini aktarabilirsiniz. Biz de bu amacınıza hizmet etmesi için sonbaharı tema olarak seçmiş çocuk kitaplarını listeledik. Sonbahar temalı çocuk kitaplarında yer alan eğlenceli etkinliklerle, kolay sorularla ve keyifli hikâyelerle çocuğunuz bir yandan sonbahar mevsimi hakkında pek çok bilgi öğrenirken bir yandan da keyifli vakit geçirecektir.

Hoş Geldin Sonbahar

Sonbahar mevsime dair en temel bilgileri çocuğunuza kazandıracak olan Hoş Geldin Sonbahar çocuk kitabı, renkli ve resimli içeriğiyle öğrenmeyi daha eğlenceli bir hale getiriyor. Çocukların sonbahar mevsimiyle birlikte doğada meydana gelen değişimleri algılama ve doğada gözlem yapma becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Mevsimler serisinin diğer kitapları da Hoş Geldin Kış, Hoş Geldin İlkbahar, Hoş Geldin Yaz’dır. 3 – 5 yaş aralığındaki çocuklarınıza okuma sevgisi kazandırırken yardım alabileceğiniz eğlenceli bir kitap.

Hiçbir Şey Yapmama Günü

Ödüllü çocuk kitapları arasında yer alan Hiçbir Şey Yapmama Günü, kaybolan tabletini ararken doğayı keşfeden küçük kızın geçirdiği harika bir günü konu alıyor. Annesiyle birlikte gittikleri kır evinde sürekli tabletle oynayan küçük kızın tabletini annesi saklar. Ardından tableti bularak dışarı çıkan küçük kız, tabletini göle düşürür. Tableti olmadığı için kendini doğanın kucağına bırakarak oldukça eğlenceli bir gün geçirir.

Meşe Palamudunun Sihri

‘’ Bir tohum neyi değiştirebilir? ‘’ sorusundan hareketle kaleme alınan kitap, ekosistemin nasıl işlediğini çocukların anlayabileceği ve farkına varabileceği bir üslupla aktarıyor. Yavaş yavaş ağaca dönüşerek hayvanların karnını doyuran ve kuşlara yuva olan meşe palamudu üzerinden yaşamın büyüleyici dönüşümü anlatılıyor. Meşe Palamudunun Sihri kitabını 6 – 10 yaş aralığındaki çocuklarınız için satın alabilir ve böylece yaşamın büyüleyici dönüşümüne tanık olmasını sağlayabilir aynı zamanda bu özel dönüşümü nasıl koruması gerektiği konusunda bilinçlenmesine ve sorumluluk almasına katkıda bulunabilirsiniz.

Güz Kitabı

Güz Kitabı’nı keşfederken çocuklarınız bir yazara, bir anlatıcıya dönüşecek. Hans Christian Andersen Ödüllü Rotraut Susanne Berner, bu kitapta küçük resimlerle yaban kazlarının, eski dostların, kaçak bir kuşun öyküsünü anlatıyor. Çocuğunuzun elinden bırakmayacağı kitap, onların eşsiz bir deneyim yaşamalarını sağlayacak. Güz mevsiminin gelmesiyle beraber kent sakinleri, doyasıya eğlenecekleri bir festivalde buluşuyor. Bu buluşmaya tanık olmak ve eğlencelerine ortak olmak için Güz Kitabı’nı satın alabilirsiniz.

Mevsimler – Sonbahar

Çocukların yaşadıkları ortamdaki mevsime bağlı olarak hava, giyim, eşya, meyve sebze ve oyunları değişimleri ve farklılıkları, aynı zamanda mevsimlerin çocukların yaşamına etkisini anlatan bilgiler içeriyor. Mevsimler seri kitaplarının en önemli özellikleri ise, kolay soruları ve çeşitli etkinlikleriyle öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmesidir.

Oskar ve Lili – Sonbaharda Saklambaç

Ayrılmaz ikili Oskar ve Lili, her şeyi birlikte yapmayı çok seviyorlar. İkili, rüzgârlı bir sonbahar gününde ağaçlar yaprak dökerken dalların arasından bir ses geldiğini duyar. Bu, bir kuş sesiydi. Oskar ve Lili yeni bir arkadaş mı ediniyor? Artık ayrılmaz ikili yerine ayrılmaz üçlü mü olacaklar? Tüm bu soruların cevaplarını Oskar ve Lili’nin eğlenceli maceralarını anlatan kitapta bulabilirsiniz.

Yağmur

Kar, Fırtına kitaplarıyla çocuklara hava olaylarını eğlenceli bir şekilde anlatan Sam Usher’in Yağmur kitabında, bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor. Uyandığında camdan şiddetli bir şekilde yağmur yağdığını gören çocuk, dışarı çıkmak için can atar ancak babaannesi onunla aynı fikirde değildir. Dışarı çıkmak için içi içini yiyen çocuk, sonunda babaannesini dışarı çıkmak için ikna eder. Yağmur kitabı, yağmurda dışarı çıkarak kendilerini bir maceranın içinde bulan çocuk ve babaanneyi konu alıyor.

Uçuşan Yapraklar

Yüksek dağların arasındaki Saklı Vadi’ye sonbahar gelir ve havalar soğumaya başlar. Daha sıcak yerlere uçmaya hazırlanan Tüylü’ye veda etmek için Yula vadiye ulaşmaya çalışır. Soğuklar bastırmadan, Tüylü sıcak bölgelere uçmadan, iki arkadaş buluşabilecek mi? Eğlenceli üslubu ve gerçeküstü çizimleriyle Uçuşan Yapraklar kitabı, sonbaharın etkileyici atmosferini oldukça başarılı bir şekilde aktarıyor.


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş