https://tamadres.com/media/magefan_blog/bahar-aylarinin-en-cok-okunan-kitaplari.jpg

Bahar Aylarının En Çok Okunan Kitapları

Merve Kekeve
Ekleme Tarihi: Aralık 27, 2023

tamadres olarak yaz mevsimine giriş yaparken kitap tutkunlarının bahar aylarında en çok okuduğu kitapları araştırdık. Bahar aylarında en çok okunan kitaplar listesinde yeni çıkan kitapları, klasik kitapları, çok satan kitapları bulabilirsiniz. 


İşte en çok okunan kitaplar;


Maça Kızı 8 – Dilara Pamuk


Mayıs ayının ve hatta bahar aylarının en çok okunan kitaplarından biri, Dilara Pamuk’un Maça Kızı 8 kitabı. Wattpad platformunda yayımladığı Maça Kızı 8 hikâyesiyle milyonlarca okura ulaşan Dilara Pamuk, 143 milyondan fazla okunma sayısına sahip. Artemis Yayınları etiketiyle okurlarla buluşan kitap, kısa sürede satış rekoru kırarak binlerce okurun kitaplığında yer edindi. 


‘’ Eşittik ve birbirimizi dengeliyorduk. ‘’






17 Numara – Katliam – Fatma Şamata


Dijital platformlarda yayımlanarak milyonlarca okura ulaşan kitaplardan biri de, Fatma Şamata’nın 17 Numara. Serinin ilk kitabı Katliam konusu ve kurgusuyla kalp atışlarınızı hızlandıracak, nefesinizi kesecek. 


Oyuncu olmak için tüm gücüyle çalışan Defne’nin tek isteği, bir an önce ailesinin yanına gidebilmektir. Ancak bindiği otobüs ve 17 numaralı koltuk, hayatını bir anda değiştirecek ve onu hiç beklemediği bir yöne doğru sürükleyecektir. 


‘’ 17 numaradaki insanoğlu, seni seçtim! ‘’



Bronz – Özge Naz


Karanlık bir örgütün kurduğu düzende doğan bir kız çocuğuna verilen en büyük ceza, sevgisizliktir. Kaderini kabullendi ve kartını oynadı. O, His Alatov. Karanlık düzenin kıyameti olmak üzere.


Karanlık örgüte başkaldırıp kartları yeniden dağıtan adam ise, Bronz.


Özge Naz’ın ilk kitabı Bronz; konusu, kurgusu, betimlemeleriyle okurlarından tam puan alıyor. 


‘’ Kartlar yeniden dağıtıldı. Kartlar kaderimizdi. Kimse kaderinin dışına çıkamadı. ‘’ 




Bilimin Ucunda – Ömer Kamacı


Bilim tutkunlarının son aylarında çok okuduğu kitaplardan biri, Ömer Kamacı’nın Bilimin Ucunda kitabı. Instagram’ın en büyük bilim hesaplarından Bilimin Ucunda’nın içeriklerini beğeniyorsanız bu kitap tam size göre. 

Bilimin Ucunda kitabıyla Dünya’nın deli dolu geçmişinde kartopuna döndüğü, volkanlarla cayır cayır yandığı ve bahtsız tiranlar dinozorların makûs talihlerine yenildiği zamanlara yolculuk edeceksiniz. Dünya’nın ve canlıların nasıl bir etkileşim içinde değiştiğini, Everest’in zirvesinde deniz kabukları arayarak göreceksiniz.





Belladonna – Adalyn Grace


Belladonna; En İyi Genç Yetişkin Fantastik & Bilim Kurgu Dalında 2022 Goodreads Okul Ödülleri Adayı. New York Times’ın çok satan yazarı Adalyn Grace; son derece romantik, Gotik esintiler taşıyan, zenginlik, tutku ve ihanet dolu bir dünyanın kapılarını okurları için aralıyor. 


Bebekken öksüz kalan Signa, on dokuz yaşına kadar iyiliğinden çok kalacak mirası düşünen vasiler tarafından büyütülür ve her biri kötü bir sonla karşı karşıya kalır. Signa’nın son durağı ise, Thorn Grove’da yaşayan akrabaları Hawthornelardır. Sığındığı bu ailenin büyük bir tehlikede olacağını fark ederek katili yakalamak için huysuz seyisten yardım ister. Ancak katili ortaya çıkarmak için tek şansı, büyüleyici ve tehlikeli bir gölge olan Ölüm ile ittifak yapmaktır.



İlkçağ Felsefe Tarihi Serisi – Ahmet Arslan


Yeni kapağı ve gözden geçirilmiş içeriğiyle Ahmet Arslan’ın İlkçağ Felsefe Tarihi serisi, geçtiğimiz ayların en çok okunan kitapları arasında yer alıyor.


Ahmet Arslan’ın beş ciltten oluşan İlkçağ Felsefe Tarihi serisinin ilk cildinde başlangıcından Sofistlere kadar olan dönem Yunan felsefesinin ortaya çıkışı, gelişimi ve belli başlı temsilcilerin görüşleri üzerinden veriliyor. İkinci ciltte Sofistlerden başlayarak Sokrates, küçük Sokratesçi okullar ve Platon felsefesi ele alınıyor. Üçüncü cilt ise Aristoteles’e ayrılmıştır. Helenistik dönemin Epikurosçuluk, Stoacılık ve Septiklik olarak bilinen üç okulu dördüncü kitabın konusudur. İlkçağ Felsefe Tarihi serisinin beşinci cildi de, Roma dönemi içinde yer alan Plotinos ve Yeni – Platonculuk ilk ilk dönem Hristiyan Kilise Babalarının felsefî görüşlerine ayrılmıştır.


SS – Barış Pehlivan – Barış Terkoğlu


Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Süleyman Soylu’nun bilinmeyenlerini ilk kez SS kitabında okuyacaksınız. Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, SS ile büyük sır kapısını açıyor.


Mafya hakkında rapor yazan emniyet müdürünün başına neler geldi? Süleyman Soylu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki küfürlü konuşma neden yapıldı? Devletten maaş alan troll yapılanması nasıl kuruldu? SS plakalı o aracın öyküsünde hangi ilişkiler var? Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası SS kitabında!





Ateşpare 3 – Ceren Melek


Adalet peşinde koşarken kendi kimliğini kaybeden bir seri katil: Aşkın. Üstün zekası ve kan dondurucu oyunlarıyla yıllardır yakalanmayan, kimliği bilinmeyen, tüm dünyanın aradığı bu seri katil, ona gelen her işi içindeki vahşetle başarıyla tamamlamıştır. Fakat bir gün karşısına yeni bir kurban çıkar ve bu kurban Cebonayan gizli örgütünün lideri Ateş Alanguva’dır. Aşkın ve Ateş’in yolları kesiştiğinde, kendilerini yırtıcı bir güç savaşının içinde bulurlar. Aralarındaki çekimle yangına düşmüşler ve bu yangının ne denli büyük olduğunun farkında değillerdir.


‘’ Korkmuyorum, ne karanlıktan ne gürleyen gök gürültüsünden ne de bana zarar verebilecek bir insandan. Çünkü ben karanlıktım, ben gürleyen göktüm; ben zarar görmez, ben zarar verirdim. Ben bir katilim. Bu bir sıfat değildi. Bu benim mesleğimdi. ‘’ 


Farkındalık Defteri – Ortamlarda Satılacak Bilgi


2022 yılında en çok dinlenen podcast Ortamlarda Satılacak Bilgi, Farkındalık Defteri adıyla defter oldu. Alfa Yayınları etiketiyle 2022 yılının sonlarına doğru raflardaki yerini alan Farkındalık Defteri, kısa sürede satış rekorları kırarak baskı üzerine baskı yaptı.


Siz de kişisel gelişim kitabı okumak yerine kendi kişisel gelişim kitabınızı yazmak istiyorsanız satın alabilirsiniz. Böylece kendi gelişiminizi günbegün takip edebilir, gelişiminizi gördükçe motive olabilirsiniz. 





Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat – Stefan Zweig


Stefan Zweig, en çok okunan kitapları arasında yer alan Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat kitabıyla bu listemiz yer alıyor. 


Zweig, bu eserinde bir kadının yaşamını bütünüyle değiştiren yirmi dört saatlik deneyimini anlatırken bir yandan da insanda içkin saplantıların ve dayanılmaz arzuların sınırlarında gezinir. Tutkuyla ve özgürce içgüdülerinin peşine takılan bir kadının bu kısa ve yoğun hikâyesi, usta yazarın kalemiyle olağanüstü bir anlatıya dönüşüyor. 





Bir İdam Mahkûmunun Son Günü – Victor Hugo 


Büyük yazar Victor Hugo, bir idam mahkûmunun kendi kaleminden aktardığı Bir İdam Mahkûmunun Son Günü eserinde işin insani boyutuna dikkat çekerek ağır bir toplumsal eleştiri yapıyor. Giyotinle yapılan infazların halk arasında coşkuyla karşılandığı bir dönemde Hugo’nun esere yazdığı önsöz, bugün bile güncelliğini koruyan insani-toplumsal sorunlara dikkat çeken bir hukuk felsefesi dersi adeta.

Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran eser, günümüzün en çok okunan kitapları arasında yer alıyor.





Genç Werther’in Acıları – Johann Wolfgang von Goethe


Alman edebiyatının en büyük yazarlarından Goethe’in ilk romanı Genç Werther’in Acıları, ‘’ fırtına ve coşku ‘’ hareketinin en önemli eserlerinden biridir. Ardında üç bine yakın resim bırakan, anatomi ve renkler üzerine de denemeler kaleme alan yazarın çok yönlü kişiliği eserlerine de yansımıştır.


Yazara büyük bir ün kazandıran eser, Werther’in Charlotte’a duyduğu karşılıksız aşkı, romantik edebiyat tarihine geçen cümleler ve aforizmalarla okurlara anlatıyor. 






İnsanlığımı Yitirirken – Osamu Dazai


Yirminci yüzyıl Japon edebiyatının önde gelen yazarlarından Osamu Dazai, intiharından hemen önce tamamladığı İnsanlığımı Yitirirken adlı kitabında topluma dâhil olmayı beceremeyen, her şeyi eline yüzüne bulaştıran ve çevresindeki herkesi hayal kırıklığına uğratmaya mahkûm bir ötekinin acıklı hikâyesini anlatıyor.


Yazarın hayatıyla paralellik taşıyan bu kitapta kendini çocukluğundan beri başarısızlık abidesi olarak gören Oba Yozo, hem evde hem de okulda büründüğü soytarı rolüyle var olmaya çalışır. İtiraf niteliği taşıyan üç bölümlük bu hatıratta alkolizmle, geyşalarla, sonuçsuz kalan intiharlarla dolu utanç yüklü yaşamının günahını çıkarır. 



Eğer bu listede yer alan kitapları henüz okumadıysanız tamadres aracılığıyla satın alabilir ve milyonlarca kişinin okuduğu bu kitapları kitaplığınıza ekleyebilirsiniz


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş