https://tamadres.com/media/magefan_blog/anneler-gunu-hediye-onerileri3.jpg

Anneler Günü Hediye Önerileri

Merve Kekeve
Ekleme Tarihi: Aralık 08, 2023

Yılın en özel ve değerli günlerinden olan Anneler Günü’ne oldukça az kaldı. Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu yıl 8 Mayıs gününe denk geliyor. Bizi dünyaya getiren, bize sevgi ve şefkat gösteren, emek veren annelerimize ne kadar teşekkür etsek az. Bu teşekkürü bir de hediyeyle taçlandırmak isteyenler için en güzel anneler günü hediyelerini derledik. 


Anneler günü hediye fikirlerine göz atalım!


Kitap Kurdu Annelere Özel Hediyeler


Anneler günü hediye önerilerinden ilki, edebiyatsever annelere gelsin. Edebiyatsever anneler için en güzel hediye, kitap değil midir? Biz de kitap seven anneler için bir liste oluşturduk. Hangi kitabı alacağınıza henüz karar vermediyseniz bu listeye göz atarak anneniz için en güzel hediyeyi seçebilirsiniz.


Bizden size öneriler:


Damızlık Kızın Öyküsü – Margaret Atwood


Margaret Atwood, ödüllü romanı Damızlık Kızın Öyküsü’nde kendilerine Yakup’un Oğulları diyen bir grubun ABD’de yönetimi ele geçirmesinin ardından yaşanan olayları anlatmaktadır. Bu tutucu grup, tüm ülkedeki gücü eline alarak düşünce özgürlüğünü yasaklar ve adalet sistemini işlemez bir hale getirir. Ancak bu yeni rejimin zorbalıklarından da nasibini en çok kadınlar alır. Yazıldığı dönemden günümüze en temel feminist distopya örneklerinden biri olan Damızlık Kızın Öyküsü kitabı aslında tüm distopyalar gibi geleceğe dair bir paranoya değil; gerçeğin ta kendisidir.






Tutunamayanlar


Berna Moran’ın ‘’ hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle bir başkaldırı ‘’ olarak nitelendirdiği Tutunamayanlar kitabı, anneler günü hediye fikirlerinden biridir. Oğuz Atay’ın ilk romanı Tutunamayanlar, Türk edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alır. 


Bilinç akışı tekniğinin kullanılmasıyla edebiyata yeni bir soluk getiren kitap, bir entelektüelin bunalımlarını, çalkantılı düşünce dünyasını ve kendi iç sesinden kaçmanın imkânsız oluşunu konu alıyor. Modern Türk edebiyatını zirvesi olarak kabul edilen Tutunamayanlar kitabında sanattan edebiyata, ihtiyarlıktan okul sıralarına kadar pek çok şeye dair özgün tespitler yer alıyor.




Fink


Çağdaş edebiyatın sevilen yazarlarından Murat Menteş, yeni kitabı Fink’te bir top modelin hayat hikâyesini konu almıştır. Anneler günü için hediye önerileri arasında yer alan Fink, baştan sona seci sanatının kullanıldığı ilk modern romandır. Murat Menteş, Fink kitabında 2002’deki modellik yarışmasında dereceye giremeyince Hong Kong’a giderek Goku Sky adını alan ve Asya – Pasifik ülkelerinde on yıl fırtına gibi esen Göksenin Yıldırım’ın inanılmaz ama gerçek hikâyesini anlatmıştır.







Hayat Hanım 


Anneler günü için hediye kitap önerilerinden biri de, 2021 Femina Yabancı Roman Ödülü ve 2021 Transfuge En İyi Avrupa Romanı Ödülü’ne layık görülen Hayat Hanım kitabıdır. Ahmet Altan’ın ‘’ o benim sevdiğim kadın ‘’ olarak nitelendirdiği Hayat Hanım, edebiyat tarihinin unutulmaz karakterleri arasına girmeye aday. Hayat Hanım, her ne kadar Fazıl, Sıla ve Hayat Hanım arasındaki aşk üçgeni konu alan bir roman olsa da aslında kendini bulma ve hayatta kalma kitabıdır. 







Nietzsche Ağladığında 


19.yüzyılın sonlarında geçen ve karakterleri arasında Nietzsche, Freud, Breuer gibi önemli şahısların olduğu bir romanı, hangi edebiyatsever okumak istemez ki? Irvin D. Yalom, tüm dünyada büyük yankı uyandıran Nietzsche Ağladığında kitabında yapıtlarıyla psikanalizin oluşumunda büyük rol oynayan Nietzsche’nin kişisel problemlerine odaklanmıştır. Okurlarını hem felsefi hem de edebi açıdan doyuran sıra dışı bir romandır Nietzsche Ağladığında. 







Mutfak Tutkunu Annelere Özel Hediyeler


Mutfak tutkunu bir anneniz varsa en güzel anneler günü hediyesi, yemek kitapları olabilir. Birbirinden lezzetli tariflerin yer aldığı yemek kitapları ya da farklı kültüre dair yemek bilgisini artıran yemek kültürü kitaplarıyla annenizin mutfağa olan tutkusunu daha da artırabilirsiniz. Yeni lezzetler keşfetmeyi seven anneniz için
Yemek Kitapları kategorine göz atabilirsiniz. Belki de bu anneler gününde annenize siz yemek hazırlamak istersiniz. O zaman bu yemek kitapları, size de yardımcı olacaktır.


Bizden size öneriler:


Doğu Anadolu Yemekleri – M. Faruk Bayrak 

Düdüklü’nün Sihirleri – Refika Birgül

Esnaf (Ciltli) – Mehmet Yalçınkaya 

@fitmuhendisce Tarifler – Canan Hastürk

Chef The Taste (Ciltli) – Rafet İnce

Mutfak Sırları – Nilay Tulum

İstanbul’un Lezzet Tarihi – Artun Ünsal


Sağlığına ve Formuna Dikkat Eden Annelere Özel Hediyeler


Anneniz sağlığına ve formuna dikkat ediyorsa ve ona ne alacağınıza henüz karar vermediyseniz, doğru adrestesiniz.
Sağlık & Tıp Kitapları kategorisinde annenizin bayılacağı pek çok kitap var! Yaşam kalitesinin artması için öncelikle sağlık bir yaşamın kapılarını aralamalısınız. Sağlık yaşamın kapılarını aralamak da sağlık alanında yazılmış kitaplardan destek alarak mümkün olabilir. 


Bizden size öneriler:


Afiyetle Diyet – Dilara Koçak

Fit Tatlılar – Özge Kaymak

Yaşam Sevinci – Ümit Aktaş

Sakin Nefes, Sakin Zihin – Gülay Şahin

Neden Yanlış Yaşıyoruz? – Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul

Pilates Uyumlu Beden Kontrolü – Patricia Lamond


Planlamayı Seven Annelere Özel Hediyeler


Zaman yönetimi seven ve planlı annelere alınabilecek en güzel hediye, ajandalardır. Anneler hayatın koşuşturması içinde bir yandan çocuklarıyla ilgilenmeye çalışırken bir yandan da yapmaları gereken işlerin peşinde vakit harcıyorlar. Tüm bu hayat koşuşturmasında yapılması gereken bazı şeyler unutulabiliyor. Biz de annelerin hayatınızı kolaylaştıracağınızı düşündüğümüz ajandaları, anneler günü hediyesi fikirleri arasına dâhil etmek istedik.
Ajandalar kategorisinde anneniz için en güzel ajandayı seçebilirsiniz. Süreli ya süresiz ajanda çeşitleri arasından annenize uygun bir ajanda bulacağınızdan eminiz.


Bizden size öneriler:


Her Yerde İyilik – Zamansız İyilik Ajandası

Şiirli Ajanda ve Planlama Defteri – Sabahattin Ali

Süresiz Ajanda ve Planlama Defteri - Nostalji

Harry Potter Haftalık Ajanda


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş