https://tamadres.com/media/magefan_blog/2022-cok-okunan-kitaplar.jpg

2022 Yılında En Çok Okunan Kitaplar

Merve Kekeve
Ekleme Tarihi: Aralık 08, 2023

Ülkemizde kitap okuma oranı ne yazık ki yeterli seviyede olmasa da bu oran her geçen yıl giderek artıyor. 2022 en çok okunan kitaplar incelendiğinde okurların daha çok edebiyat kitaplarına yöneldiğini görüyoruz. Bu listenin olmazsa olmazları tabi ki, dünya ve Türk edebiyatı klasikleri. Klasik eserler haricinde bilim kurgu, fantastik, kişisel gelişim, felsefe türünde kaleme alınan eserler de oldukça popüler. Yeni nesil gençlik kitapları da elbette 2022 yılında en çok okunan kitaplardan.


Haydi, 2022’nin en çok okunan kitaplarına birlikte göz atalım;


Anne Beni İyileştir


NeuroFormat sisteminin kurucusu M. Barış Muslu kitaplarından sonuncusu Anne Beni İyileştir’de, hayata bakış açısını ve evrenle ilgili algısını tamamen değiştiren yepyeni bir bilgiyi okurlarına sunuyor. Çocuklar ve küçük yaşlarda oluşan sorunlar üzerinde NeuroFormat sisteminin katkısının sınırlı olduğu düşünülmekteydi ancak yaşanan gelişmeler bu düşünceyi tamamen değiştirdi. Bu gelişmeyle beraber cilt sorunlarından hiperaktiviteye, alerjiden özgüven eksikliğine, öğrenme güçlüğünden otizme kadar yüzlerce çocukta başarılı sonuçlar elde edildi. Çocuğunuzu iyileştirmeye ve hayata bakış açınızı değiştirecek bir dünyaya adım atmak için tüm detayları Anne Beni İyileştir kitabında bulabilirsiniz. 




Eflâl


Popüler kültürde büyük bir kitleye sahip olan ve Wattpad’de on milyondan fazla okunan R. İdeli Eflâl kitabında kimsesiz genç bir kadının sırların ardına saklanan hayatını aydınlığa kavuşturuyor. Kısa sürede satış rekorları kıran Eflâl kitabının konusu, hikâyesi, üslubuyla ve kitap tasarımıyla okurların beğenisini kazandı. 2022’nin en çok okunan kitapları arasında yer alan kitap, çok satanlar listesindeki yerini de uzun süre korudu. Genç bir kadının yeni bir aile edinmesini, bu süreçte edindiği deneyimleri, zor bir aşk için verdiği mücadeleleri ve duygusal gelişimini keyifli ve sürükleyici bir şekilde kaleme alan yazar, okurlarını bir yandan hüzünlendirirken bir yandan da güldürmeyi başarıyor. Eflâl kitabı ciltli seçeneğiyle de kitaplıkları süslüyor. 




Zaman Kaybolmaz


Kaleme aldığı kitaplarla okurların hayatına dokunan İlber Ortaylı; yalnızca tarih tutkunlarının değil, yaşamını en güzel şekilde geçirmek isteyenlerin de keyifle takip ettiği entelektüel bir isim. İlber Ortaylı yeni çıkan kitabı Zaman Kaybolmaz’da yaşam öyküsünü okurlarıyla buluşturuyor. Bir nevi tecrübeler kitabı olarak da tanımlanabilen Zaman Kaybolmaz İlber Ortaylı’nın çocukluğunu, yetiştiği iklimi, eğitim hayatını, tutkuya dönüşen meşgalelerini, değişen yaşama dair gözlemlerini ve kısaca hayatın bütünlüğüne dair yaklaşımını ortaya koyuyor. Zaman Kaybolmaz kitabını okuyarak sevilen tarihçinin engin tecrübelerinden yararlanabilir ve daha anlamlı bir hayatın peşinden gidebilirsiniz.





Tiamat


Usta yazar İhsan Oktay Anar, sekiz yıl aranın ardından Tiamat kitabı ile yeniden okurlarıyla buluşuyor. Bu kez denizin altında var olma mücadelesinin yaşandığı romanda, katmanlı bir düşünsel yapı içerisinde özgürlük-varlık, din-bilim gibi biçimleri pek çok çatışmaya değiniliyor. Okurlar, Tiamat’ın nefes kesen hikâyesi ve yazarın sihirli kalemiyle sualtı dünyasının gizemlerini keşfediyor. 1915 yılında Osmanlı denizaltısı etrafından gelişen olayları konu alan Tiamat romanı, adını da bu denizaltının telsiz kodu olan Antik Babil Tanrısı Tiamat’tan alıyor.






Üç Kız Kardeş


2022 yılının en çok okunan kitaplarından biri de, İclal Aydın’ın Üç Kız Kardeş kitabıdır. Çocukluk yıllarını Ayvalık’ta geçiren Türkan, Dönüş ve Derya’nın hayatın acımasız gerçeklerine karşı verdikleri mücadeleler ekseninde ilerleyen roman, Üç Kız Kardeş dizi uyarlamasıyla milyonları ekrana kilitlemiştir. Ayrıca kitabın yazarı İclal Aydın da Üç Kız Kardeş oyuncuları arasında yer alarak kızların annesi Nesrin’e hayat veriyor. Yazar, Üç Kız Kardeş romanında kardeşler arası dayanışmayı, aile bağlarını, eski aşkları anlatmakla kalmıyor; okurlarının yüreğini yaşam sevinciyle de dolduruyor.






Gece Yarısı Kütüphanesi


Goodreads okurları tarafından 2020’nin en iyi romanı seçilen ve 40 dile çevrilerek dünya üzerinde milyonlarca okura ulaşan Gece Yarısı Kütüphanesi, ülkemizde de büyük yankı uyandırdı. Nora’nın pişmanlıklar, olasılıklar ve yeniden seçim olasılığı arasındaki yolculuğu anlatan Gece Yarısı Kütüphanesi konusu ve sürükleyici kurguyla ona eşlik edecek okurlarını da ihtimallerin sonsuzluğunu sorgulatıyor. Matt Haig, bu kitabında yaşayamadığınız hayatlar üzerine üzülmek yerine elimizdekilerle yetinmek ve mevcut kazanımlarımızı geliştirmek düşüncesini ön plana çıkarıyor.






İnsan Olmak


Engin Geçtan’ın üniversitede ziyaretine gelen birinin ‘’ Lütfen bizim için de yazın. ‘’ demesi üzerine kaleme aldığı İnsan Olmak kitabının konusu, günlük hayatta herkesin yaşadığı sorunlardır. Defalarca kez baskısı yapılan ve okurlarla yapıcı ilişkiler kurduğunu kanıtlayan kitap, insan ve insan olmayı başarılı bir şekilde ele almıştır. Engin Geçtan’ın İnsan Olmak kitabını okuyanlar yalnızca kendileriyle değil; çevresindeki kişilerle ve hayatla da yüzleşme fırsatı buluyor. Basit ve anlaşılır bir dille kaleme alınarak geniş okur kitlesini hedefleyen kitap, nitelikli derslerle ve altı çizilecek pek çok bilgiyle dolu.







Elveda Aşk


2021 yılının sonlarına doğru raflardaki yerini alan Sinan Akyüz’ün Elveda Aşk romanı, yayımlanır yayımlanmaz okurların beğenisini kazandı. Yazarın diğer tüm kitapları gibi okuyanları derinden etkileyen Elveda Aşk kitabı konusu, gerçek hayattan uyarlanan hikâyesi ve yazarın usta kalemiyle 2022 çok okunan kitaplar listesindeki yerini aldı. Elveda Aşk, Çanakkale Savaşı’nı ve arkalarında gözü yaşlı aileleri ve yüreklerinde sevdikleriyle askere giden İstanbul Sultanisi talebelerini anlatan heyecan dolu bir roman… Yusuf, Süreyya, Feyzi henüz ilk aşklarını yaşarken içlerinde kopan fırtınalara rağmen cepheye umutla gittiler. Aşklarına kavuşmak için… Yarım kalan hikâyelerden olmamak için… 





Felsefenin Kısa Tarihi


Felsefe ve felsefe tarihi üzerine yazdığı kitaplarla okurların beğenisini kazanan Nigel Warburton Felsefenin Kısa Tarihi kitabında Batı felsefesi filozoflarını oldukça anlaşılır ve akıcı bir dille tanıtıyor. Descartes’ten Sokrates’e, Marx’tan Aristoteles’e, Wittgenstein’dan Machiavelli’ye Batı felsefesi tarihine damga vurmuş tüm düşünürlerin kısa hayat hikâyelerini ve düşüncelerinin ana hatlarını kronolojik olarak ele alıyor. Aynı zamanda kitap, her bireyin sahip olması gereken başlıca niteliklerden birinin eleştirel düşünme olduğunun altını çiziyor. 







Ötanazi Okulu


Wattpad platformunda yazdığı hikâyelerle geniş bir okur kitlesine sahip olan Maral Atmaca yeni kitabı Ötanazi Okulu ile okurlarını aksiyonlu bir dünyaya ve aydınlatılmayı bekleyen karanlık dehlizlere davet ediyor.
Yaralasar serisiyle büyük bir başarı yakalayan yazar, sosyal medya hesaplarından Ötanazi Okulu 2 kitabının da çok yakında çıkacağının haberini verdi. Olmaması gereken bir ailenin, hayatın ve okulun içinde yaşam mücadelesi veren Yeşil için Ötanazi Okulunda hayata tutunmak hiç de kolay değildir. Sırlarla dolu bir kalbin taşıyıcı olan Yeşil’in kalbi pek çok kişi tarafından istenmekte ve Yeşil için bu korkunç savaşta galip gelmek beklediğinden daha zor olacaktır.


Ötanazi Okulu Özel Kutulu seçeneğinde Ötanazi Okulu kitabı, çiçek defteri, çiçek takvimi, 3 adet alıntı kartı, poster ve ayraç bulunuyor. 



Hayal 


Ayşe Kulin Hayal kitabında 1983 yılından bu yana hayatındaki ilginç anekdotlara ve yaşadığı renkli olaylara yer vermiştir. Bu kitap aslında, bir nevi Ayşe Kulin’in günümüze uzanan yazarlık serüveninin bir hikâyesidir. Yazarlık hayaliyle başlayan ve Türk edebiyatının en sevilen yazarlarından biri olan Ayşe Kulin’in hayat hikâyesini okumak, bu yolda ilerlemek isteyen pek çok kişiye ilham verecektir. Hayal kitabı konusu, kitaba has çizimleri ve anlatım tarzıyla okurlarını yazarın hayatına götürüyor.







Zamanın Kısa Tarihi


Yaklaşık kırk dile çevrilen ve neredeyse her 750 kişiden birinin okuduğu Zamanın Kısa Tarihi, çağımızın en büyük zihinlerinden Stephen Hawking’in sorularına cevap aradığı bir kitap. Hawking’in 2016 yılında son kez gözden geçirdiği ve bir Ek yazarak genişlettiği kitap, yeni gelişmeler ışığında güncelliğini koruyor. Konuya hakim olan ya da olmayan her okurun anlayabileceği sadelikte kaleme alınan kitap zamanda yolculuk, kara delikler, evrenin genişlemesi gibi pek çok kozmik olayı ele alıyor.







Aylak Adam


Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam kitabı yayımlandığı günden bu yana Türk edebiyatının en sevilen ve üzerine en çok tartışılan romanlardan biridir. 1960’lı yılların başında ülkemizde ve tüm dünyada konuşulmaya başlanan kentli aylak aydın bireyi konu alan Aylak Adam kitabı, kendi ahlak anlayışıyla toplumun ahlak anlayışının uyuşmamasından dolayı kalabalıklar içerisinde yalnız kalan Bay C.’yi anlatıyor. Kitabın dikkat çektiği entelektüel sorunlar, günümüzde de güncelliğini koruyor. Yalnızca yazıldığı dönemin değil; günümüz insanının da yabancılaşmasını ve yalnızlaşmasını başarıyla aktaran kitap, 20222 yılında en çok okunan romanlar arasında yer alıyor.





Ülker Abla


Ödüllü yazar Seray Şahiner’den sarsıcı bir roman ve unutulmayacak bir karakter. Seray Şahiner Ülker Abla kitabında okurlarının daha önce Antabus romanından tanıdığı Ülker Abla karakterinin hayatını anlatıyor. Neredeyse nefes aldığı için bile kocasından şiddet gören Ülker Abla, edebiyatımızın en güçlü kadın karakterleri arasında yerini aldı. İlk sayfasından son sayfasına kadar okurun heyecanını ve merakını besleyen kitabı bitirdikten sonra kadının toplumdaki yerini ve önemi sorgulayacaksınız.







Rağmenciler: Akacak Azim Damarda Durmaz!


Mümin Sekman son kitabı Rağmenciler’de acıyı akılla işleyenlerin, karşılaştığı zorluklara göğüs gerenlerin ve yedi defa düşse de sırtı yere gelmeyenlerin hikâyelerini okurlarıyla paylaşıyor. Bu kitap, rağmenci karakter ve kafa yapısını anlatıyor. Herkese ve her şeye rağmen hayallerinin peşinden koşanların mutlaka okuması gereken kitaplar arasında yer alan Rağmenciler, kötü günlerde ruhunuzu yükseltecek ve size kim olduğunuzu hatırlatacaktır. 


Rağmenciler kitabından bir alıntı: ‘’  Haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüz için çektiğiniz acının zararı, kaybettiğiniz hakkın faydasından daha fazla olabilir mi? ‘’




Momo


Michael Ende, Alman Gençlik Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Momo eseriyle 2022 yılında da çok okunan kitaplar arasında yer alıyor. Momo adındaki küçük bir kızın zaman hırsızlarına karşı verdiği mücadeleyi anlatan kitap, okurlarını zamana bakış açısı üzerine düşündürüyor. Kentin harabelerinde yaşayan Momo, iyi bir dinleyicidir ve sahip olduğu tek şey, zamandır. Kente gelen ‘’ duman adamlar ‘’ insanların zamanlarını çalmak için plan yaparlar ve onları engelleyecek tek kişiyse Momo’dur. Momo konusu, etkileyici öyküsü, yazarın kendine has üslubuyla dünyanın pek çok yerinde kitaplıkları süslüyor.





Seyir


Piraye Erdoğan’ın Seyir kitabı, 2022 yılında da çok satan kitaplar arasındaki yerini koruyor. Kendini değersiz hisseden ve bu değersizlik düşüncesinden kurtulamayan kadınların hikâyesi olarak da tanımlanabilen Seyir kitabıyla Mina’nın altüst olmuş hayatını nasıl iyileştirdiğine tanık olabilirsiniz. Bir kadın karakter üzerinden dönüşüm yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Seyir kitabı, insanın kainatta boş bir seyir halindeyken aşkı bulmasıyla beraber kendi özünü de bularak seyreden konuma geçmesini anlatıyor. 






Fink


Çağdaş edebiyatının en sevilen yazarlarından Murat Menteş, Fink kitabında bir top modelin hayat hikâyesini anlatıyor. Baştan sona seci sanatıyla donatılan ilk modern roman özelliği taşıyan Fink, 2002’de girdiği modellik yarışmasında dereceye giremeyince Hong Kong’a giderek orada Goku Sky adını alan ve Asya - Pasifik ülkelerinde on yıl fırtına gibi esen Göksenin Yıldırım’ın hayatını konu alıyor. İnanılmaz fakat gerçek bir hayat hikayesi…


‘’ Bu kitapta anlatılanlar gerçek olmasaydı, onları uyduramazdım. ‘’ 





Hayır Serisi


Çoğu zaman susturulmak istenen aykırı sesler, kitaplar sayesinde yankılanmaya devam ediyor. Alfa Yayınları’nın Hayır serisi; bastırılmak istenen haklara karşı direnen, özgürlük ve bağımsızlık isteyen kişilerin ilham verici hikâyelerini anlatıyor. Kadın ayrımcılığından cehalete, şiddetten aşağılanmaya kadar pek çok haksızlığa ‘’hayır’’ demiş sembol isimler ve onların bu haksızlıklara karşı verdiği olağanüstü mücadeleler. 22 kitaptan oluşan Hayır serisinde her kişilik, bir yazar tarafından kaleme alınmış ve kitabın son bölümünde ise mücadele veren kişinin bilgilerine, ilgili konunun günümüze kadar hangi aşamalardan geçtiğine yer verilmiştir. 




Seninle Başlamadı


Zeytin Ağacı dizisinin referans kitabı Seninle Başlamadı, 2022 en çok okunan kitaplar arasındaki yerini aldı. Çok satan kitap, okurlarına geleneksel psikoterapilerin, ilaçların ve diğer müdahale yöntemlerinin uzun süredir çözemediği problemlerin ortadan kaldırılmasında dönüştürücü bir yaklaşım sunuyor. Mark Wolynn, Seninle Başlamadı kitabında travmaların kuşaktan kuşağa aktarılabilir olduğu teorisini ele almıştır. Çözüm; kişinin kendi geçmişinde değil, ailesinin genetik mirasında saklı olabilir.






Anadolu Destanı


Şerif Yenen Anadolu Destanı kitabının yeni versiyonunda ülkemizin turizmde önde gelen yerlerini muhteşem fotoğraf kareleri, haritalar ve illüstrasyonlarla akıcı bir şekilde bölge bölge anlatıyor. Yenen’in 30 yılı aşkın rehberlik deneyiminin bir ürünü olarak ortaya çıkan Anadolu Destanı, hem akıcı bir Türkiye rehberi hem de kültürel miras kitabıdır. İlk olarak 1997 yılında Turkish Odyssey adıyla İngilizce dilinde yayımlanan kitap, pek çok turizm okulunda ders kitabı ve kaynak olarak kullanılıyor.
 






Kaplanın Sırtında


Türk edebiyatının en değerli isimlerinden Zülfü Livaneli son kitabı Kaplanın Sırtında’da II. Abdülhamit’in tahtını kaybettikten sonra yaşadıklarına odaklanırken bir yandan da bireyi, toplumu, devleti ve iktidarı sorguluyor. Selanik sürgünü süresince Sultan’ın ve maiyetinin hususi doktoru olan Tabip Yüzbaşı Atıf Hüseyin Bey’in hatıratından hareketle vücut bulan bu roman, 2022’nin en çok okunan kitapları arasında yer alıyor. Tahttan indirilişinin üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmiş olan II. Abdülhamit’in hayatının en ilginç evresi, Zülfü Livaneli’nin çağdaş anlatımıyla gün yüzüne çıkıyor.

 




Güneşin İki Yüzü 


Bahar Eriş Güneşin İki Yüzü kitabında, modern zamanların Sylvia Plath’ı olan Zeynep’in hikâyesini okurların içine işleyecek bir duyarlılıkla kaleme alıyor. Kimi zaman eğlenceli, kimi zaman hüzünlü… Ama ne olursa olsun umutlu bir yolculuk… Yazar, insan ruhunun küçük kusurlarını ince bir mizahla işlerken arka planda da kendisiyle yüzleşen, kendini yeniden inşa eden bir kadının zaman içindeki dönüşümünü yansıtıyor. Bahar Eriş ilk romanındaki her cümleyle güneş ışığından örülmüş bir eldivenle yaşama dokunuyor.






Zengin Baba Yoksul Baba


Ekonomik açıdan bağımsız birine dönüşmek için izlemeniz gereken yolları konu alan Zengin Baba Yoksul Baba kitabı, yayımlandığı günden günümüze 20 milyondan fazla okura ulaşmıştır. Zenginliğin nasıl yaratıldığını merak edenlerin, sıçan yarışından kurtulmak isteyenlerin ve yatırımcılığın temelini öğrenmek isteyenlerin okuması gereken bu kitap, okullarda öğretilmeyen finansal bilgileri öğretecek ve finansal zekanızın gelişmesine yardımcı oalcaktır.







Bir Aşk Masalı


‘’ Hangi kitabı okumalıyım? ‘’ sorusuna cevap arayan okurlara Bir Aşk Masalı kitabını tavsiye edebiliriz. Ahmet Ümit yeni kitabı Bir Aşk Masalı ile 2022 en çok okunan kitapları arasında yer alıyor. Yazarın ‘’ büyükler için yazdım ‘’ dediği bu kitap, okurlarını Kaf Dağı’ndan ıssız çöllere bir yolculuğa çıkarıyor. Beş prensin aşk uğruna giriştikleri serüvenleri anlatan Bir Aşk Masalı kitabı konusu ile de okurların ilgisini çekiyor. Kaf Dağı’ndan ıssız çöllere, ücra hanlardan kabile çadırlarına, devlerden denizkızlarına… 






Kırmızı Pelerin


Gülseren Budayıcıoğlu’nun yeni kitabı Kırmızı Pelerin’i okurken mutlaka bir yerlerde kendinizle ve sizde iz bırakanlarla karşılaşacaksınız. İyisiyle kötüsüyle macera dolu dokunaklı bir hayatın hikâyesi, çok masum bir aşk hikâyesi… Kaleme aldığı kitaplarla milyonlara ulaşan Gülseren Budayıcıoğlu son kitabıyla da okurların yüreğine dokunuyor. Çocuklukta yaşanan bir tacizin, bu tacizin koyu gölgesi altında geçen yılların, yalnızlığın, kimsesizliğin, her şey bitti derken açılan yepyeni kitapların hikâyesi…







Durdurulamayan İnsanlık 


Tüm dünyada satış rekorları kıran Hayvanlardan Tanrılara Sapiens’in yazarı Yuval Noah Harari, genç okurlar için kaleme aldığı Durdurulamayan İnsanlık kitabında kendine özgü tarzını yepyeni bir kitleyle buluşuyor. Yılın sonuna doğru raflardaki yerini alan kitap, 2022 en çok okunan kitaplar arasındaki yerini aldı. Sürükleyici ve renkli bu kitapla paranın neden gelmiş geçmiş en başarılı peri masalı olduğunu, futbol denilen oyunun insanlıkla ilgili neler anlattığını ve ateş sayesinde midemizin nasıl küçüldüğünü keşfedeceksiniz. Yuval Noah Harari Durdurulamayan İnsanlık kitabıyla 9’dan 99’a herkese hitap ediyor.





Surnâme – Bir Osmanlı Mâcerası


İskender Pala’nın her zamanki yetkin kaleminden nefes nefese bir Osmanlı macerası… Osmanlı sultanı, şehzadeleri için on gün sürecek bir sünnet düğünü tertip eder. Bu sırada da sadrazam şehit olur. Sultan ise düğün eğlencesini bozmamak için yeni sadrazam atamasını düğünden sonra açıklayacağını dile getirir. On beş günlük düğün süreci devletlular ve davetliler için acımaz bir iktidar mücadelesini dönüşür.







İyi Hissetmek 


Kendinizi kaygı, suçluluk, kötümserlik erteleme gibi depresyonun dipsiz kuyularından kurtarmak istiyorsanız İyi Hissetmek kitabı tam size göre. Duygularınızı harekete geçirerek hayata daha olumlu bakmanıza yardımcı olacak Dr. David Burns’ın İyi Hissetmek kitabını okuduğunuzda zihninizdeki olumsuz düşüncelerden arınacaksınız. Kendine yardım kitapları arasından en faydalısı seçilen kitap, 2022 yılında ülkemizde ve dünyada en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor. Aynı zamanda kitabın içerisinde yer alan ödevlerine yaparak günlük hayatınızı etkileyen pek çok duygusal ve davranışsal problemi kolaylıkla çözebilirsiniz.





Delilah’ın Üç Rengi


2022 yılının sonuna gelirken kitapseverler ‘’ bu yıl en çok okunan kitaplar hangileri? ‘’ sorusunun cevabını aramaya başladı. Kaleme aldığı Lacivert serisiyle büyük bir okur kitlesi oluşturan T. Y. Mazer yeni romanı Delilah’ın Üç Rengi’ni okurlarıyla buluşturdu. Köklerini aramaya çıkan güçlü bir kadının aşk, aile ve kültür üçgeni arasında kendini bulma hikayesini konu alan yılın en çok okunan kitapları arasında yer alıyor.







Saklambaç


N.G. Kabal Saklambaç kitabıyla 2022 en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor. Akıcı ve sürükleyici anlatımıyla okurların bitirmeden elinden bırakamadığı Saklambaç kitabı insan ve dostluk ilişkilerini gerçekçi bir şekilde ele almasıyla da oldukça dikkat çekiyor. Saklambaç ve
Sobe olarak iki kitaptan oluşan bu seri, okurlarını gizem ve gerilimin zirvesine çıkarıyor. Amigo takımından iki kızın ölmesini konu alan kitapta olaylar çözülürken geçmişte yaşananlar, sırlar da ortaya çıkmaya başlayacak.







Everest Açıkhava 


Everest Yayınlarından metroda, metrobüste, vapurda, otobüste okunmaya uygun boyutlarda kitaplardan oluşan bir seri, Açıkhava… Cebe ve çantaya kolaylıkla sığan bu kitaplar, gittiğiniz her yerde size eşlik edecektir. 25 kitaptan oluşan Everest Açıkhava, 2022 yılında kitap kurtlarının en çok satın aldığı kitap setlerinin başında geliyor. Serinin en çok okunan kitapları ise; Sabahattin Ali: Seçme Öyküler, Ağaç Diken Adam, Doğdum. Kızdım, Bir İdam Mahkûmunun Son Günü.







Babamın Bağlaması


Attilâ İlhan Roman Ödülü, Cevdet Kudret Roman Ödülü, Sait Faik Hikâye Armağanı sahibi Kemal Varol, beyaz perdeye de uyarlanan Âşıklar Bayramı’nın devamı olan Babamın Bağlaması kitabıyla okurlarını merhaba ile hoşça kal arasında akıllardan çıkmayacak bir yolculuğa çıkarıyor. Upuzun bir yolda, geçmişin sırları ve geleceğin belirsizliğiyle yüzleşen Yusuf; aşka, ayrılığa, ölüme ve yalnızlığa yakılmış yepyeni bir türküye kulak veriyor. 







Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş