https://tamadres.com/media/magefan_blog/babalar-gunu-hediye-onerileri2.jpg

2024 Babalar Günü Ne Zaman? Babalar Günü Hediye Önerileri

Merve Kekeve
Ekleme Tarihi: Aralık 08, 2023

Haziran ayının başlamasıyla beraber Babalar Günü için de geri sayım başladı. Bu noktada en çok merak edilen sorulardan biri de, 2024 Babalar Günü ne zaman? Her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü, 2024 yılında 16 Haziran tarihine denk geliyor. 


Evlatları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan babalara en güzel hediye önerilerini derledik. Ancak Babalar Günü hediye fikirlerine geçmeden önce Babalar Günü’nün ortaya çıkış hikâyesine göz atalım.


Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?


Tüm özel günler gibi, her yıl kutlanan Babalar Günü’nün de özel ve anlamlı bir ortaya çıkış hikâyesi bulunuyor. 


1860 yıllarındaki Amerikan İç Savaşı, pek çok çocuğu babasız bırakmıştır. Savaşta ölenler kadar gaziler de oldukça fazlaydı ve Sonora Smart Dodd’un babası da bu gazilerden biriydi. Annelerinin yokluğunda Sonora ve beş kardeşine hem annelik hem de babalık yapan babaları Dodd, evlatları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Annesi olmadığı için Anneler Günü’nü kutlayamayan Sonora, babaların da bir günü olması gerektiğini düşünerek bu konuda gerekli çalışmaları yapmaya başlamıştır.


Planı, babasının doğum günü olan 5 Haziran’a yetiştirmekti ancak hazırlıklar tamamlanmayınca haziranın üçüncü pazar gününe ertelenmiştir. 1910 yılının 19 Haziran tarihine gelen üçüncü pazar günü, Washington’da ilk Babalar Günü kutlanmıştır. 


1966 yılında ise Lyndon Johnson tarafından resmi gün olarak kabul edilmiştir. 


Babalar Günü İçin Hediye Önerileri


Babalar Günü’nde ne hediye alınır? sorusu üzerinde oldukça düşündük ve ’’ En güzel hediye, kitaptır! ‘’ sözünden yola çıkarak babalara alınabilecek kitapları sizler için listeledik. Kitap kurdu bir babanız varsa bu liste tam size göre.


Zaman Kaybolmaz – İlber Ortaylı


Türk tarihçiliğinin dünyadaki en önemli isimlerinden biri olan İlber Ortaylı; yalnızca tarih sevenler için değil, ömrünü en güzel şekilde yaşamak isteyenler için de yol göstericidir. İlber Ortaylı son çıkan kitabı Zaman Kaybolmaz’da yaşam öyküsünü okurlarına sunuyor. 


Bu kitapta değerli tarihçimizin çocukluğunu, yetiştiği iklimi, eğitim hayatını, değişen şehirlere ve ülkelere ilişkin gözlemlerini, tutkuya dönüşmüş meşgalelerini, kısaca hayatın bütünlüğüne dair yaklaşımını okuyabilirsiniz. Kitapsever babalar için en güzel Babalar Günü hediyesi olabilir.





II. Dünya Savaşı – En Kapsamlı Görsel Rehber – Richard Holmes


Tarih tutkunu bir babanız varsa bu kitap onu oldukça mutlu edecektir. Tüm zamanların en yıkıcı ve dünyayı sarsan çatışmasını canlandıran II. Dünya Savaşı – En Kapsamlı Görsel Rehber kitabı, savaşa farklı açılardan bakarak tüm dünyadaki askeri, stratejik ve siyasi olayların seyrini izliyor.


İlgi çekici ve merak uyandıran görsellerle dolu bu kitap, yetkin açıklamalarla dünyayı değiştiren savaşta fiilen olup bitenlerin doğrularını aktarıyor. II. Dünya Savaşı kitabının yeni basımında muharebe alanları, müzeler, anıtlar ve destansı sit alanlarının renkli görsellerinin olduğu bir bölüm bulunmaktadır.




Rağmenciler: Akacak Azim Damarda Durmaz! – Mümin Sekman


Babalar Günü hediye önerilerimizden biri de, kişisel gelişim kitapları okumayı seven babalara gelsin! Mümin Sekman son kitabı Rağmenciler’de zorluklara göğüs gerenlerin, acıyı akılla işleyenlerin, yedi kere düşse de sırtı yere gelmeyenlerin hikâyelerini anlatıyor.


Rağmenciler kafa ve karakter yapısını konu alan bu kitabı, her şeye ve herkese rağmen hayallerinin peşinden koşanların mutlaka okuması gerekir. Rağmenciler: Akacak Azim Damarda Durmaz kitabı, kötü günlerde ruhunuzu yükseltecek ve size kim olduğunu gösterecektir. 





İstanbul’un 100 Mücevheri (Ciltli) – Saffet Emre Tonguç – Zeynep Şahin Tutuk


İstanbul; üç imparatorluğa başkentlik yapmış, iki kıta üzerine kurulmuş ve içinden deniz geçen tek kent olarak gerçek bir hazinedir. Bu hazinedeki sayısız mücevherler arasından seçilmiş en değerli 100 yeri, bu kitapta bulabilirsiniz. 


Profesyonel rehber, tarihçi ve yazar Saffet Emre Tonguç ile iletişim danışmanı, yazar Zeynep Şahin Tutuk’un birlikte hazırladığı İstanbul’un 100 Mücevheri, eşi benzeri bulunmayan şehri 100 farklı yerden görmenizi sağlayacak. Çok fazla bilgi, çok fazla fikir, çok fazla fotoğraf sığan bu kitaba en çok da tarifsiz İstanbul sevgisi sığmıştır.




İşletme Kitabı (Ciltli) – Kolektif


Başarılı bir marka nasıl yaratılır? Büyük bir iş lideri nasıl olunur? Neden bazı firmalar başarısız olurken bazıları başarıya ulaşır? Tüm bu soruların cevabını İşletme Kitabı’nda bulabilirsiniz. Babanızın kariyerini desteklemek ve daha başarılı olmasına yardımcı olmak için bu kitabı Babalar Günü hediyesi olarak tercih edebilirsiniz.


Anlaşılır bir dilde kaleme alınan açıklamaları, teorileri karmaşıklıktan kurtaran şekilleri ve global pazar hakkındaki düşünceleri ters köşe yapan görselleriyle işletme düşüncesini en iyi şekilde anlatan İşletme Kitabı, okurlarına ilham verecek çok şey sunuyor. 




Hileli Ayna – Kendimizi Nasıl Kandırıyoruz? – Jia Tolentino


The New Yorker’ın en parlak genç yeteneği olan Jia Tolentino, dokuz denemenin yer aldığı Hileli Ayna kitabında birbiriyle bağlantılı konuları masaya yatırmıştır. Hayatın yüzeyinin hemen altında akıp giden kendini kandırma nehrinde okurlarını unutulmaz ve aydınlatıcı bir yolculuğa çıkaran kitap, içinde doğduğunuz ve sizi şekillendiren kültürün aynasında kendinizi net bir biçimde görmenizin zorluğunu gözler önüne seriyor.


Genç yazar, Hileli Ayna kitabında sosyal internetin kabus gibi yükselişinden abartılı düğünlere, dolandırıcılık düzeninden optimizasyon rüyasına kadar farklı gözüken konuları birbirine bağlayarak anlatıyor.



Felsefe Tarihi – Karl Vorlander


Babalar Günü hediye önerilerinden biri de, felsefe meraklısı babalara gelsin. Karl Vorlander’in Felsefe Tarihi kitabı, bu konudaki en ciddi çalışmalardan biridir. Vorlander kitabına başlarken felsefeye çeşitli zamanlarda verilen anlamları kısaca açıkladıktan sonra felsefe tarihi yazarının taşıması gereken özelliklere değinmiştir. 


Yazar, subjektiflik dozunu çok iyi ayarlayarak eseri tek yanlı olmaktan kurtarıyor ve esere canlılık katan bir özellik veriyor. Felsefe Tarihi kitabı, uzun bir süredir başvuru eser niteliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir.  




Kim Korkar Kahveden? – Sebastien Racineux – Chung – Leng Tran


Babanız tam bir kahve tutkunu mu? O zaman bu kitap, babanızı mutlu edecektir. Kitapta yer alan usta baristaların teknik ve açıklamalarıyla artık kahveler daha lezzetli olacaktır. 


Kahve ekim alanlarından kullanılan fincan tiplerine, kahve makinesi seçiminden öğütme çeşitlerine kadar bir kahve severin bilmesi gereken tüm bilgiler bu kitapta. Ayrıca bu kitapta harika latte’ler yapmanın püf noktaları da var. Kim Korkar Kahveden?, kahve tutkunlarının yüzünü güldürecek başucu kitabıdır. 


Babalar Günü için hediye fikirlerini derledik. Daha fazla hediye önerisi için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca sepette sizi sürpriz indirimler de bekliyor. 

 


Bu Blog’u Sosyal Medya’dan Paylaş