Bugün 2131 kisi bu ürünü görüntüledi

Ülker Abla

Puan:
3. Hamur
Kapak: Karton
72,00 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 120,00 ₺

24 Saat İçinde Kargoda

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

Puanınız

4 madde

Göster sayfa başı
  1. Yorumlayan : Gönderilme
    Antabus'un en sevdiğim karakterlerinden biriydi. Ülker ablanın hikayesini de severek okudum. Seray şahinerin tüm kitapları❣❣
  2. Yorumlayan : Gönderilme
    ülkemizde kadınların yaşadığı zzorlukları muhteşem bir şekilde aktarmış. 2 günde bitirdim kitabı ancak etkisinden çıkmam uzun sürecek mizah ve hüznü aynı anda hissedebiliyrsunuz. kitap hızlı ve sorunsuz geldi
  3. Yorumlayan : Gönderilme
    gercekten kısa sürede elimi ulastı. butun kitaplarini okudum en begendigim kitaplarindan biri oldu
  4. Yorumlayan : Gönderilme
    tamadres sayesinde kitabı ilk satın alanlardan biriyim dört gözle bu kitabın çıkmasını bekliyordum hızlı ve özenli paketlenmiş şekilde geldi şimdi kitabın keyfini çıkarma zamanı

4 madde

Göster sayfa başı

Ödüllü yazar Seray Şahiner’den sarsıcı bir roman unutulmayacak bir karakter!..

“Hani diyorlar ya, rüyamda bunun bir rüya olduğunu biliyordum diye…
Kâbustayım ama bunun hayatım olduğunu biliyorum.”

•••
Hem benzersiz hem de fazlasıyla tanıdık biri Ülker. Kocasından şiddet görmüş, gidecek yeri olmadığından
bu eziyeti yıllarca sineye çekmiş bir kadın.
Derken, bir gece evini terk eder. Yeni bir yaşam alanı ararken can havliyle bir hastaneye sığınır ve orada kalabilmek için kimsesiz insanlara refakatçilik etmeyi iş edinir. “Ağlayanın bir, gülenin bin derdi var,” diyen Ülker, keskin mizah duygusunu savunma sanatı olarak kullanıp hayatta kalmanın yollarını arar. 
2012 yılında Hanımların Dikkatine ile Yunus Nadi Öykü Ödülünü, 2018 yılında Kul ile Orhan Kemal Roman Ödülünü kazanan Seray Şahiner, Ülker Abla ile Türkçe edebiyata yeni bir ses, çok güçlü bir kahraman armağan ediyor!

 

Seray Şahiner son kitabı Ülker Abla’da, okurlarının daha önce Antabus romanından tanıdığı Ülker Abla karakterine can vermiştir. Edebiyata güçlü bir kadın karakter armağan eden Ülker Abla kitabı, her sayfasında heyecanınızı tetikleyecektir. Neredeyse nefes aldığı için bile kocasından dayak yiyen Ülker Abla’nın hayatta kalma mücadelesine tanık olmak için Ülker Abla kitabını satın alabilirsiniz.

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 160
  • Basım Tarihi: Ekim 2021
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Ekim 2021

Ülker Abla


İlk öykü kitabı ‘ Gelin Başı ‘ ile edebiyat ve tiyatro dünyasına etkili bir giriş yapan yazar Seray Şahiner son kitabı ‘ Ülker Abla ‘ ile okurlarıyla buluştu. Everest Yayınları’ndan çıkan Ülker Abla kitabı, edebiyatımıza güçlü bir kahraman ve yeni bir ses armağan etmiştir. Ülker Abla kitabının konusu, hem fazlasıyla tanıdık hem de bir o kadar benzersiz biri olan Ülker’in hikâyesidir.

Seray Şahiner’in Antabus romanındaki bir karakterdi Ülker Abla. Romanın başkahramanı değil, Leyla’nın yol göstericisiydi. Bu romandaki Ülker Abla karakteri genişletilmiş, çoğaltırmış ve okura sunulmuştur. Bir konuşmasında kendisini en çok heyecanlandıran karakterin Ülker Abla olduğunu dile getiren yazar Seray Şahiner, kitabın ilk sayfasından son sayfasına kadar okurun merakını besliyor. Ülker Abla kitabını satın alıp okuduğunuzda kadının yerini ve önemini sorgulayacaksınız.

Ülker Abla Kitabı Ne Anlatıyor? | Kısa Özeti


Öykülerinde ve romanlarında toplumun alt ve orta tabakasındaki kadınların hikâyelerine yer veren Seray Şahiner son kitabı Ülker Abla’da da aynı tabakadan ve muhtemelen diğer kitaplarındaki kadınlarla aynı mahallede yaşayan bir kadının hikâyesine yer vermiştir. Neredeyse nefes aldığı için bile kocasından şiddet gören Ülker Abla, baba evinde de şiddet gördüğü için kocaya kaçmıştır ama şiddet peşini bırakmamıştır. Oğlu yaşanan şiddetin bir nebze önüne geçse de onun askere gidişiyle her şey değişir. Ve artık canına tak eden Ülker Abla, kapıyı çekip çıkar. Gidecek bir yeri ve cebinden beş kuruşu olmadan sokakta kalan Ülker Abla, yeni bir hayat için hastaneye sığınır ve kimsesiz insanlara refakatçilik etmeye başlar. Ülker Abla’nın hayatta kalma mücadelesine yakından tanık olmak için tamadres’ten Ülker Abla kitabını satın alabilirsiniz.


Yazarın Diğer Kitapları
Okurlarımız Bunları da Beğendi