Bugün 18 kisi bu ürünü görüntüledi

Hazan

Puan:
3. Hamur
Kapak: Karton
178,75 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 275,00 ₺
Ön Okumalı PDF İndir
Ön Okumalı Kitap

24 Saat İçinde Kargoda

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

Puanınız

1 Ürün

Göster sayfa başı
  1. Yorumlayan : Gönderilme
    son kitabı da alarak seriyi tamamladım. her kitapta sanki Ayşe Kulin ile sohbet ediyormuşum gibi hissettim. diğer sitelere oranla oldukça uygun fiyata aldım

1 Ürün

Göster sayfa başı

Hazan, sonbahar demek.

Hüzünle akraba olan bu sözcüğün bir başka anlamı özlem ve ayrılık mevsimi… bir diğeri sararıp solmuş, eski canlılığını kaybetmiş kimse.

Kimi tanımlarında kendimi bulduğum bu kelimeyi çok sevdim ve madem ben de sonbahar mevsimindeydim ömrümün, kitabımın adını HAZAN koydum.

VEDA ile başlayıp UMUT- HAYAT- HÜZÜN ve HAYAL ile sürdürdüğüm otobiyografik yolculuğumu HAZAN ile noktalıyorum. Kitabın hüzün dozu aşırıya kaçmasın diye komik ve mutlu anılarımdan da seçtim siz okurlarım için. Hayat bir döngüdür, bahar er geç gelir ve yaza kavuşur. Benim bir kış günü yazmaya başladığım HAZAN ile siz bir yaz günü buluşacaksınız.

Yaz mevsiminizin mutlu, huzurlu geçmesi dileğiyle keyifli okumalar diliyorum.

Ayşe Kulin

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 350
  • Basım Tarihi: Temmuz 2021
  • Kaçıncı Baskı: 6.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Haziran 2023

Hazan Kitabı

Ayşe Kulin’in otobiyografik roman / anı serisinin son kitabı Hazan, yazarın 2019 – 2021 yılları arasında yaşadıklarını konu alsa da hatıraları 2000’li yılların ortasına kadar götürüyor. Veda kitabıyla başladığı otobiyografik yolculuğuna Hazan kitabıyla son veren Ayşe Kulin, öncelikle Covid – 19 ‘a dair bir kitap yazmayı planlamıştır ancak salgın hastalıklar, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, yaşlılık derken ilham kaynağı bulmaz. Menajeri Barbaros’un önerisi üzerine Ayşe Kulin son kitabı Hazan’ı kaleme alarak okurlarına sevdikleri yazardan bir hediye bırakmıştır.

2020 yılında başlayan Hazan kitabı Ayşe Kulin’in yurt dışı seyahatlerini, katıldığı konferanslarını, edebiyat etkinliklerini, Covid – 19’un bıraktığı etkiyi, yazarın ailesi ve çevresiyle olan ilişkilerini konu alıyor. Hazan kitabını satın alarak ünlü yazar Ayşe Kulin’in hayat ve edebiyat tecrübelerini okuyabilirsiniz.

Adı: Aylin, Köprü, Sevdalinka, Füreya, Nefes Nefese gibi eserleriyle ulusal ve uluslararası müthiş bir okur kitlesi yakalayan Ayşe Kulin’in Veda ile başladığı anı-romanları dizisi Hazan ile sona eriyor. Bir ömrün okumakla ve yazmakla geçen güzü, baharı, yazı ve işte… hazanı! Ayşe Kulin, külliyatın bu cildinde hastalığından kazandığı ödüllere, ödüllerin hikâyelerine, şair Adonis’le nasıl tanıştığından Korona günlerine değin, bugüne, yakın tarihe varıyor.

Hazan Kitabının Konusu – Kısa Özeti

Veda ile başlayan Ayşe Kulin’in otobiyografik yolculuğu Umut, Hayat, Hüzün, Hayal ile devam ederek Hazan ile sona eriyor.

Hazan kitabı, bir kalça ameliyatıyla başlayarak Ayşe Kulin’in sık sık anılara dalmasıyla devam eder. Bu anılara dalmalar, yazarın çocukluğuna kadar gider. Çocukken oldukça cılız olan Ayşe Kulin’in kilo alması için anneannesinin zorla süt içirmesi, yemekler yedirmesi derken bir bakmışsınız Ayşe Kulin, Robert Koleji’nden mezun oluyor. Ayşe Kulin mezun olduktan sonra evlenerek İngiltere’ye gider ve üniversiteye başlar. Aradan geçen üç buçuk sene sonra boşanarak iki çocuğuyla birlikte ailesinin yanına döner.

Ayşe Kulin’in en büyük hayali yazar olmaktı ve bıkmadan usanmadan bir şeyler yazar. Bu amacı için işinden ayrılarak ilk eseri Adı: Aylin’i 1996 yılında bastırmayı başarır.

Oldukça üretken bir yazar olan Ayşe Kulin, neredeyse her yıl bir kitap çıkartır. Türkiye’nin en çok satan yazarlarından biri olan Ayşe Kulin hikâye, roman, anı, deneme gibi çeşitli türlerde eserler kaleme almıştır. Yurt dışında da en çok satan romanlar listesinde yer alan yazar, 2008 yılında Frankfurt’taki kitap fuarına davet edilmemiştir. Açılış konuşmasını Orhan Pamuk ile Yaşar Kemal yapacağı fuara Ayşe Kulin’i Everest Yayınları’nın sahibi gönderir ancak davetli olmadığı için etkinliğe alınmaz. Bu olay Ayşe Kulin’i oldukça üzmüştür.

Çeşitli vesilelerle Covid – 19 tedbirleri kapsamında konan yasaklardan etkilendiğini dile getiren yazarın en üzüldüğü durumlardan biri de, Türkiye’nin geldiği siyasi durum ve problemlerdir.

Hazan kitabı, Ayşe Kulin’in hayatını merak edenler için ve Ayşe Kulin üzerine çalışma yapacaklar için muhteşem bir kaynaktır. Hazan kitabı okuyarak Ayşe Kulin’in eserlerini nasıl kaleme aldığını, nelere önem verdiğini, nasıl bir insan olduğunu öğrenebilirsiniz.


Yazarın Diğer Kitapları
Okurlarımız Bunları da Beğendi