Bugün 21 kisi bu ürünü görüntüledi

Arabuluculuk

1. Hamur
Kapak: Karton
80,00 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 100,00 ₺

24 Saat İçinde Kargoda

Sadece 1 adet kaldı

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Puanınız

Tüm dünyada son dönemde onarıcı adalet kavramı ile tırmanışa geçerek popülarite kazanan arabuluculuk yönetimi farklı toplum ve kültürlerde olumlu bir amaç ve yarar için yaygın şekilde çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Adalet, güvenlik, sosyal güvenlik, okul, iş, çevre ve günlük yaşamda kişiler arası ilişkiler gibi oldukça geniş bir yelpaze hizmet sunan arabuluculuk disiplinler arası süreç olarak yer almaktadır.

Bu eserde, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin tarihi gelişimi, çeşitli kültürlerde ve toplumlarda kullanımı, kavramlar, stratejik ve taktikler, avantajlar, dezavantajlar, tartışma ve görüşler, Türk hukukundaki düzenlemeler detaylı olarak ele alınmakta ve toplumumuzda gelecekte söz sahibi olacak gençlerimiz için okullarda akran arabuluculuğu eğitiminde kullanılan öğretici masal formu uygulaması ve ülkemizde polis arabuluculuğu alanında yapılan ilk deneysel çalışma olması bakımızdan önem arz eden bir çalışma ile birlikte polis arabuluculuğu yer almaktadır.

Eser birçok alanda ve günlük yaşamımızda kullanılabilecek arabuluculuk konusunda başvuru niteliğinde bir kaynak kitap olarak bu alanda çalışanlarla birlikte toplumun her kesimine hitap edebilecek şekilde kapsamlı, anlaşılır ve akıcı bir dille kaleme alınmıştır ve sorularınıza cevap verebilme özelliği taşımaktadır.

Yaşamamızın her döneminde karşılaştığımız çatışma ve anlaşmazlıklarda farklılıklarımız çözümünde aile, çevre ve okuldan başlayarak toplum yaşamında elde edilen ve geliştirilen bilgi ve deneyimlerle erişebilir, hızlı ve adil bir hukuk sisteminin varlığı son derece önemlidir. İşte böyle bir sistemin oluşturulmasında, adli reformların yanı sıra güvenlik boyutu da dikkate alınarak, gerek mahkeme sistemine bağlı gerekse bağımsız toplum adalet merkezleri, arabuluculuk merkezleri gibi yapılanmalarla etkili alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini yerine göre uygulamak oldukça yararlı olacaktır.

Bu yöntemlerin başarılı uygulamaları mahkeme sisteminin yükünü hafifleterek daha iyi ve verimli çalışmasını sağlayabileceği gibi aynı zamanda toplumsal barış ve uzlaşı ortamının yerleşmesine katkı yapacaktır. Olumlu ve yapıcı bir işbirliği ve karşılıklı etkileşim ile üçüncü tarafın yardımı sonucu ulaşılan ortak bir anlaşmazlık çözümü, birlikte yaşama kültürünün gelişmesinde etki yapar. Ön yargılarından arındırılmış, hoşgörülü, gelecekte birlikte yaşamaya ve anlaşmaya istekli tarafların arabuluculuk müzakerelerinde kazan/kazan yöntemiyle sorunlarını çözmesi toplumsal birlik için önemli bir kazançtır.
 

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 157
  • Basım Tarihi: Şubat 2008
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Şubat 2008
  • Ebat: 16 X 24

Okurlarımız Bunları da Beğendi