Bugün 11 kisi bu ürünü görüntüledi

Antik Çağ'dan Post Modern Döneme Siyasal Düşünceler Tarihi

1. Hamur
Kapak: Karton
352,80 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 392,00 ₺

24 Saat İçinde Kargoda

Sadece 2 adet kaldı

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

Puanınız

Günümüz toplumlarının en önemli kurumlarından birisi olan siyasetin kararlarından tüm toplum kesimleri etkilenir. Yaptıkları ve yapmadıklarıyla toplumun yazgısını belirleyen siyaset, filozof ve düşünürlerin tarihin ilk çağlarından bu yana ilgisini çekmiş, toplumsal hayatta karşılaşılan sorunlara çözüm yolu aranırken siyasal düşünce ve görüşlerden yararlanılmıştır. Bu düşünce ve görüşleri açıklamak için gerçekleştirilen çalışmanın birinci bölümünde “Giriş” başlığı altında kesim olarak ilkel toplumdan uygar topluma, Mezopotamya ve Mısır uygarlıkları, Hint, Çin ve Yakın Doğu uygarlıkları ele alınmıştır.
“Antik Yunan Döneminde Siyasal Düşünce” başlığını taşıyan ikinci bölümde ele alınan kesim başlıkları; kent devletleri, siyaset felsefesi, Platon ve siyaset felsefesi, Aristoteles ve siyaset felsefesi, Helenistik dönemde siyasal düşünce, Roma İmparatorluğu, Polybius, Çiçero ve Seneca şeklinde sıralanmıştır.
“Orta Çağ’da Siyasal Düşünce” üçüncü bölümde ele alınmıştır. Bu bölümde kesim
olarak genel bakışın ardından Orta Çağ düzeni ve bu kesim başlığı altında devletin yükselen, alçalan teorileri, feodal toplum, ekonomik ve sosyal düzen üzerinde durulmuş, dönemin önemli siyaset düşünürlerinden Aziz Augustine, Aziz Thomas, William of Ockham, Dante ve Marsilius’a bu bölüm içinde yer verilmiştir.
Dördüncü bölümün başlığı “Modern Dönem Siyasal Düşüncesi” dir. Niccolo Machiavelli’nin ve Jean Bodin’in incelenmesinin ardından, bölümde diğer kesim başlıkları olarak; Dinsel dönüşüm, bilimsel dönüşüm ile bu dönüşümlerin başlıca düşünürleri; Luther, Calvin gibi din adamları, Kopernik, Bacon, Descartes ve Newton gibi bilim insanları ele alınmıştır. Bu bölümün içinde üzerinde durulan diğer siyaset filozofları Thomas Hobbes, John Locke, Montesquieu, Voltaire ve J.J. Rousseau’dur.
Beşinci bölüm “Yeni Modern Dönem Siyasal Düşüncesi” başlığını taşımakta olup bu bölüm içinde ele alınan düşünürler; David Hume, Edmund Burke, Immanuel Kant, Adam Simith, John Stuart Mill’dir. Bu bölümde ayrıca kesim olarak sosyalizm ve heterodoks yaklaşımlar üzerinde de durulmuştur.
Altıncı bölümde “Postmodern Dönem Siyasal Düşüncesi” üzerinde durulmuş, bu kapsamda postmodernizmin gelişmesi ile önemli filozoflarından Nietzsche ile Freud ele alınmıştır.
Yedinci bölüm “Siyasal Düşüncede Çeşitli Olgular” başlıklıdır. Bu bölümde kesim olarak Bildirgeler, İhtilal, Barış Paradigmaları, Aydınlanma Düşüncesi ve Liberalizm, Parlamenter Siyasal Modernleşme, Adalet Teorisi ve Kamusal İletişim üzerinde durulmuştur.

“Sonuç” başlığını taşıyan sekizinci bölümde özetleme yapılmış, siyasal düşünceler-genel değerlendirmenin ardından sonsöz söylenmiştir. Bu bölüm içinde yer alan diğer kesim başlıkları yararlanılan yayınlar, yazarın özgeçmişi ve yazarın yayımlanmış kitapları başlığını taşımaktadır. Kitap, covid-19’un sokağa çıkma kısıtlaması gibi kimi olumsuzluklarını fırsata çevirmenin bir ürünü olarak değerlendirilebilir. Çünkü bu sayede yıllardan beri sürdürülen ve kenarda bekletilmekte olan çalışma, harekete geçirilmiş, bugün sunulan şekline getirilmiştir.
Kitabın sayfa ve kapak tasarımları Umuttepe çalışanları Elif Yeğen ve Sanem Bayramoğlu tarafından gerçekleştirilmiş, basım ve yayımını her zamanki gibi Mustafa Bulut üstlenmiştir. Sayılan isimlere ve diğer emeği geçenlere en içten teşekkürlerimi sunarım. Kitapta gözden kaçmış hata ve eksiklikler her zaman için bulunabilir. Bu hata ve eksikliklerin sorumluluğu bana aittir. Kitabın İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde okutulan Siyasal Düşünceler Tarihi ile Hukuk Fakültelerinde okutulan Genel Kamu Hukuku dersleri için yardımcı kaynak olarak yararlı olacağını düşünüyorum. Kitabın siyasal düşünceler ve bu düşüncenin tarihi ile ilgilenenlere de ilginç geleceği kanaatini taşıyorum. Son olarak kitabın belirtilenler dışında kalan ilgi duyanlarına da yararlı olmasını dilerim.
Prof. Dr. Vasfi HAFTACI
İzmit, 2021

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 340
  • Basım Tarihi: Eylül 2021
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Eylül 2021
  • Ebat: 16,5 X 23,5

Yazarın Diğer Kitapları
Okurlarımız Bunları da Beğendi