Bugün 1-14 kisi bu ürünü görüntüledi

2018 Külliyat KPSS İktisat Soru Bankası

44,45 ₺ Yayıncı Liste Fiyatı : 55,56 ₺
Stokta Yok

395 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Puanınız

NEDEN BÖYLE BİR KİTAP?
DÖRDÜNCÜ BASKI İÇİN ÖNSÖZ

Türkiye’de son yıllarda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ve benzer fakülte (Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve İşletme Fakülteleri gibi) mezunlarının sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu fakültelerden mezun öğrencilerin gireceği sınav sayısına da yansıyor bu tablo. Mezun veya mezun olabilecek öğrenciler, başta KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) olmak üzere müfettişlik, kaymakamlık, bankacılık, uzmanlık adı altında birçok kamu kurumunun yaptığı alan sınavlarına giriyor.

Bu sınavlarda başarılı olabilmek için kuşkusuz kaliteli ve anlaşılır kaynaklardan (yayınlardan) hazırlanmak çok önemlidir. Piyasada bu tür sınavlar için hazırlanmış çokça kaynak bulunmasına rağmen işin piyasa (maddi) boyutu, maalesef kalitenin önüne geçmiş görünüyor. Bu anlamda çalakalem hazırlanmış ve anlaşılması, zor bazen de sınavların kalitesinin çok altında sorularla karşılaşmak mümkün olabilmekte. Diğer yandan, sadece soruyu verip hemen altında doğru şıkkı belirten mebzul miktarda yayından söz etmek mümkündür. Oysa adayların soruyu veya konuyu daha iyi anlayabilmesi açısından sorunun ehil kişiler tarafından çözümü oldukça önemli. Elinizdeki bu kitap, her bir sorunun çözümünü ayrıntılı bir şekilde vererek bu anlamda önemli bir işlev görme iddiasını taşıyor.

Bu kitabın piyasadaki diğer kaynaklardan en ayırt edici özelliği; başta KPSS olmak üzere yaklaşık 10 yıldan bu yana kamu kurum sınavlarında sorulmuş iktisat soruları analiz edilerek ve bu sınavlarda soru sorulan “konuların dağılımı” dikkate alınarak hazırlanmış olmasıdır. Kitabın “İçindekiler” kısmından da görüleceği gibi, her bölüm, gerçek sınavlarda ağırlıklı olarak sorulmuş konulara göre alt başlıklara ayrılmıştır. Örneğin piyasalar konusu her bir piyasaya göre ayrıldı, her bir piyasa da kendi içinde farklı soru sayılarına göre analiz edildi.
Sınavlarda hangi konulardan hangi ağırlıkta soru çıkmışsa, buna bağlı olarak soru sayısı belirlendi. Bu anlamda, gerçek sınavlarda hemen hemen her konudan soru çıktığı varsayımı altında iktisadın tüm alanlarında ve alt alanlarında sorular hazırlandı.
KPSS, mezunları bekleyen en önemli sınav olmasına rağmen, bu kitapta hazırlanmış ve çözümü yapılmış sorular, KPSS başta olmak üzere; kaymakamlık, uzmanlık, müfettişlik, denetçilik sınavlarında ihtiyacı büyük oranda karşılayacak şekilde bir toplam oluşturuyor.

Mezuniyet sonrası yoğun bir rekabet ortamına girecek ve bu ortamda iyi bir iş sahibi olmak isteyen kişiler kitabın hedef kitlesini oluşturmakta. Bu hedef kitlenin dışında çeşitli fakültelerin ilgili bölümlerinde iktisat dersi alan ve bu dersin vize, final ve bütünleme sınavlarında başarılı olmak isteyen öğrenciler de kitabın içindeki çözümlerden faydalanarak eksikliklerini rahatlıkla giderebilirler. Genellikle kurum sınavlarında işletme, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, yönetim bilişim sistemleri, bankacılık ve sigortacılık gibi bölümlerden mezun olan adaylar iktisat alanında yeterli bilgiye sahip olmadıkları için iktisat ile ilgili soruları anlamakta ve çözümlemekte sorun yaşamakta. Bu sorun, esasında sadece yukarıda sözünü etmiş olduğumuz bölümlerden mezun olanlar için değil, iktisat bölümünden mezun olan öğrencileri için de geçerlidir. Sınavlarda bireylerin rakiplerinden daha yüksek puan almalarını sağlayan temel unsur, rakiplerin yapamamış olduğu ya da başarı oranlarının düşük olduğu alanlarda onlardan daha iyi performans göstermeleridir. Bu bağlamda, sınavlara giren adayların en önemli sıkıntıları, iktisat ile ilgili soruların matematiksel çözümlemesinde ve yoruma dayalı kısımlarında kümelenmektedir. KPSS ve kurum sınavlarına girecek adayların iktisadi bilgilerini artırmaları, onların rakiplerine göre çok avantajlı konuma gelmelerinin önünü açar. Bu doğrultuda hazırlanan kitap, tüm sınavlara girecek adayların matematiksel işlemleri kolayca anlamalarına ve daha rahat çözmelerine yardımcı olacaktır.
Soru külliyatının temel amaçlarından birisi, soruların çözümlemelerinde bir taraftan soruyu analiz ederken diğer taraftan sorunun çözümünde mümkün olduğu kadar doyurucu cevaplar vermek ve gereksiz açıklamalardan uzak durmak oldu. Soruların çözümlerinde, söylenmesi gereken ifadelerin dışına çıkılmaması, bir taraftan okuyucunun zamanı rasyonel kullanmasını sağlarken, diğer taraftan akıcı bir üslup ile onların soru çözümlerinde sıkılganlık yaşamamalarına vesile olacaktır.
Kitaptaki bazı soruların çözümlerinde, doğru cevap yanında yanlış cevapların da niçin yanlış olduğu hususuna yer verilmiş ve adayların test çözme yöntemlerinin gelişmesi doğrultusunda doyurucu açıklamalar yapılmıştır. Bunun yanında, sorularda matematiksel çözümlemelerde açıklayıcı ifadeler kullanılmış ve çizilen şekiller vasıtasıyla adayların test sınavları yanında klasik sınavlar için de bilgi birikimi kazanması hedeflenmiştir.
Bu hedefler doğrultusunda hazırlanan soru külliyatından beklenen sonuçların alınması için, adayların soruları önce kendi bilgi birikimi doğrultusunda çözmelerini öneriyoruz. Ayrıca adaylar, soruyu doğru veya yanlış çözmüş olsalar bile sorunun çözümünü okurlarsa o konuyla ilgili bilginin kalıcılığı sağlanacaktır.
Öte yandan, matematiksel işlem yardımıyla ve şekil çizerek çözümlemenin yapılması gerektiği durumlarda çözülmüş problemler ve çizilmiş şekil üzerinden, adayların kendilerinin problemleri çözmeleri ve şekilleri çizerek soruların çözümüne ulaşmalarını tavsiye ediyoruz. Bu şekilde adaylar, test sorularını çözme becerisini artırmak yanında klasik soruları da çözme yeteneklerini geliştireceklerdir.
Bu bağlamda üçüncü baskıda genişleterek yeniden dizayn ettiğimiz Külliyat İktisat Çözümlü Soru Bankası kitabımızı 6 farklı kitap halinde yeniden oluşturduk.
Bu 6 kitaptaki toplam çözümlü soru sayımız 1580’e ulaştı. İktisat setimiz aşağıdaki gibi 6 kitap ekeninde şekillendi. Böylece hem geniş hacimli ve tüm iktisat konularını içeren kalın ve taşınması açısından işlevinin düşük olduğu düşünülen tek kitap daha fazla etkinliği artıracağı umuduyla ana kısımları itibarıyla bölümlenmiş oldu.

1. MİKRO İKTİSAT
2. MAKRO İKTİSAT
3. ULUSLARARASI İKTİSAT, BÜYÜME VE KALKINMA
4. TÜRKİYE EKONOMİSİ
5. İKTİSADİ DÜŞÜNCELER VE OKULLAR
6. PARA VE BANKA

Bir süredir, Külliyat KPSS İktisat kitabımızın adından mülhem bir YouTube kanalı oluşturduk. İKTİSAT KÜLLİYAT adını verdiğimiz bu kanala herhangi bir internet tarayıcıdan https://www.youtube.com/channel/UCeh8qZ4_ tbcpOoTuDHd5dyQ linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu kanalda şu ana kadar 100’den fazla soru çözme ve konu anlatımı videosu paylaşılmış ve binin üzerinde aboneye ulaşılmıştır. Kitabımızın online destek merkezi olarak görülebilecek İktisat Külliyat YouTube video kanalındaki paylaşımlar, yüz binin üzerinde izlenme sayısına ulaşmıştır. Bu kanalı, bu serinin bonus materyalleri olarak düşünebilir ve cep telefonunuza yükleyeceğiniz bir karekod okuyucu aracılığı ile hemen erişim için aşağıdaki KAREKODU kullanabilirsiniz. Bu uygulamaya ulaşmakla bütün iktisat alanlarında çok ve çeşitli ders-video paylaşımlarına da erişmiş olacaksınız. Şimdiden bu bonus uygulamayı da ücretsiz olarak güle güle kullanmanızı ve yararlanmanızı dileriz.

Bu soru külliyatının hazırlanma sürecinde, istemeden de olsa ihmal ettiğimiz ailelerimize sonsuz teşekkür borçluyuz. Ayrıca değerli katkılarından dolayı, Gökhan ÖZDEMİR, Cuma DEMİRTAŞ, Esra SOYU, Merve KAYA ve Volkan HAN’a, baskı-dizgi sürecindeki emeklerinden dolayı, başta bu kitabın ortaya çıkmasındaki teşviklerinden ötürü Barış GEZERKAYA olmak üzere Savaş Kitabevi çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Bu arada, Tarık Buğrahan, Ahmet Fatih ve Yusuf Seyda’nın şahıslarında da tüm aile fertlerine sabır ve hoşgörülerinden ötürü minnet duygularımızı ifade ederiz.
Kitabın, tüm öğrenciler ve meslek sınavlarına heyecanla hazırlanan tüm adaylar için önemli bir kılavuz olması dileğiyle…

Ankara, 2018

Prof. Dr. Mehmet DİKKAYA
[email protected]

Prof. Dr. Erşan SEVER
[email protected]

Yrd. Doç. Dr. Deniz ÖZYAKIŞIR
[email protected]

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 1030
  • Basım Tarihi: Aralık 2017
  • Kaçıncı Baskı: 4.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Aralık 2017
  • Ebat: 16 X 24

Yazarın Diğer Kitapları
Okurlarımız Bunları da Beğendi